Piramit Haber

Antalya'da acil çağrı merkezinden engelliler de faydalanacak

Türkiye

Antalya’da ‘Engelsiz 112’ projesiyle konuşma ve duyma engelli kişiler acil çağrı servisinden faydalanacak. Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın destekleriyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'ndan alınan 15 bin TL ile başlatılan projede oluşturulan...

Antalya’da ‘Engelsiz 112’ projesiyle konuşma ve duyma engelli kişiler acil çağrı servisinden faydalanacak. Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın destekleriyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'ndan alınan 15 bin TL ile başlatılan projede oluşturulan veri tabanıyla il genelinde bin 600 engelliye ulaşıldığı bildirildi.

Vali Altıparmak’a, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde 2012 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2013 yılı projeleri hakkında bilgi verildi. Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi’nin yanı sıra ilgili diğer kurum yetkililerinin de katıldığı toplantıda, projeler sunumla anlatıldı.

Bunlardan biri olan ‘Engelsiz 112’ projesi hakkında verilen bilgiye göre, söz konusu çalışmanın veri tabanıyla il genelinde bin 600 engelliye ulaşıldı. Projenin son aşamasında, 112 Acil Çağrı Merkezi personeline ‘İşaret Dili’ eğitimi verilecek. Süperbahis 112 Acil Çağrı Merkezi Çağrı Alma Yazılımı’na ‘görüntülü konuşma’ özelliği kazandırılarak, internet yoluyla ulaşan işitme ve dil-konuşma engelli vatandaşlara ‘işaret dili’ kullanılarak hizmet verilecek.

Toplantıda, Mobil Çağrı Alma Aracı Projesi, ciddi bir trafik kazası durumunda, elektronik güvenlik sistemine sahip sensorlu araçların otomatik olarak 112 Acil Çağrı Merkezleri’ne alarm göndermesi esasına dayanan bir uygulama olan E-call projesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca, yurtiçi ve yurt dışından 250’ye yakın katılımcının beklendiği Antalya Roundtable-2013 projeleri de anlatıldı.

Öte yandan, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 1 Ocak-30 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılan çağrılar değerlendirildi. Konu hakkında bilgi veren Vali Altıparmak, 9 aylık zaman diliminde 1 milyon 128 bin 681 adet gelen çağrı olduğunu, yapılan çalışmalar ve tanıtımlar sayesinde gereksiz çağrı oranının yüzde 91’den yüzde 79’a çekildiğini kaydetti. Altıparmak, gereksiz çağrıda bulunanlara, Kabahatler Kanunu'na göre ceza verilmesi ve diğer yaptırımların uygulanması konusunda ilgililere talimatlarını bildirdi.

Yabancılardan da çok fazla çağrı alınmaya başlandığı belirtilen toplantıda, 1 Ocak-30 Eylül 2012 döneminde yabancılardan 3 bin 914 çağrı alındığı bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.