Piramit Haber

Yeni Yılda Sağlıklı Beyin

Faydalı Bilgiler

2017’ye güzel başlamak için işe ‘baş’tan başlamakta fayda var! Yeni yılda beyni sağlığını daha çok düşünmen gerektiğini söyleyelim ve yapman gerekenleri sıralayalım. Hadi yüzleşelim: Bu yıl sağlığımızla ilgili ertelediğimiz şeyler oldu, yeni yılda yenilenmenin tam zamanı. Yapmamız gerekenler aslında hiç de zor değil. Önce beynimizi daha çok koruyarak yola koyulalım.

KOCA BİR YEŞİL SALATA

Yeşillikleri vitamin, mineral, enzim ve bitkisel besleyiciler bakımından oldukça zengin. Beyin sağlığı için en önemli unsurlar.

DAHA ÇOK SU İÇ

Bedenindeki tüm hücrelerin suya ihtiyacı var. Beyin sağlığı için her gün iki litre su iç.

HER GÜNE MEYVE

Günde iki ya da üç parça meyve yemeyi alışkanlık haline getir. Özellikle üzüm, yaban mersini, kiraz (mevsimsel olarak değişiklik gösteren meyveler) gibi meyveleri tatlı yerine tercih et. Kırmızı, mavi, mor renkteki meyveler, yüksek oranda polifenol içerdiği için beynini korumada sana yardımcı olacak.

YÜRÜYÜŞ YAP

Yürümek, kalbinin kanı pompalaması için önemli bir etkiye sahip.

DOĞADA YÜRÜYÜŞ YAP

Biliyoruz, şehir hayatında bunu yapmak biraz güç ancak elinden geldiğince yeşilin olduğu yerlere yönel.Spor yaparken temiz havanın bedeninde dolaşması şart. Böylelikle stresten uzaklaşıp beynini rahatlatırsın.

TAZE MEYVE SUYU İÇ

Özellikle yeşil sebzelerden oluşan sıvılar, bedenini antioksidanlardan ve toksiklerden arındırmak için birebir.

HAYATINDA ŞÜKREDECEĞİN EN AZ 10 ŞEYİ DÜŞÜN

Kendini mutlu etmenin yolu sahip olduklarına minnettar olacağın şeylerden geçiyor.

SEVDİĞİN BİRİNE SARIL

Sarılmak, insan beyninde oksitosin hormonunun salınımında büyük rol oynuyor. Bu da iyi hissetmeni sağlıyor.

EPSOM TUZUYLA ILIK BİR BANYO 

Epsom tuzundaki magnezyum, vücudundaki kasların gevşemesini sağlıyor. Uzmanlar, migren, insomnia, yüksek kan basıncı gibi beyinsel konularda magnezyumun gerekliliğinden bahsediyor. Epsom banyo tuzu, magnezyum seviyeni düzenliyor. En az 20 dakika suda kalarak bundan faydalanabilirsin.

MEDİTASYON

Zihnini serbest bırakmak, tüm sinir sistemini rahatlatır. Bu da stresten arınman için çok önemli. Beynine zarar veren stres hormonlarını azaltabilmek için meditasyon yap.

GÜNDE EN AZ BEŞ DAKİKA DERİN NEFES AL

Araştırmalar, iyi nefes almanın kortizol isimli stres hormonunu azalttığını gösteriyor. Endişe ve kaygıdan uzak durabilmek için derin derin nefes al. En azından günde beş dakika.

ÖĞÜNLER ARASI SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR

Humus, badem, keten tohumu gibi atıştırmalıkları öğün aralarında eksik etme. Tüm bu atıştırmalıklar, kan şekerini sabit tutmada etkilidir. Bu da beynine enerji vermesini sağlar.

TOKSİK MADDELERDEN UZAK DUR

Hayatından kimyasalları uzak dur, en azından minimum seviyeye indirmek için çabala. Örneğin bulaşık deterjanı gibi kimyasallar yerine daha organik ve doğal ürünleri tercih et. Böylece doğaya da yardımcı olursun.

GÜNLÜK EGZERSİZLERİNİ YAP

Evinde herhangi bir ekipman yoksa squat, mekik, şınav gibi pek çok hareketi evinde yapabilirsin. Sadece iste ve eyleme geçir, yeter! Bu tip egzersizler, felç, inme gibi hastalıklardan seni korur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.