Piramit Haber

Yeni Yıl Akşamında Beslenmenize Dikkat!

Faydalı Bilgiler

Her yeni yıl yeni başlangıç demektir. Siz de bugün itibariyle hayatınızı değiştirmek, kilo vermek, formda ve genç kalmak istiyorsanız yılbaşı dönüm noktanız olabilir. İşte yılbaşı gününe özel beslenme tüyoları...

Sağlıklı beslenme, karbonhidrat, protein ve yağdan dengeli, lif içeriği yüksek bir programla beslenmek demektir. Yılbaşı gecesi süt, et, tahıl, sebze-meyve grubundan yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmeye dikkat edin.

Aşırı yağlı ve kalorili besin tüketimi sonrası oluşan mide gerginliği tansiyonun yükselmesine, kalbe aşırı yük binmesine yol açar. Düşük kalori ile doyum sağlamak için vitamin, mineral ve lif bakımından zengin mevsim salata veya az yağlı sebze yemeklerini garnitür olarak alın.

Ordövr tabaklarından, 1 dilim peynir, domates, salatalık, gerçekten yemek istediğiniz mezelerden yoğurtla hazırlanmış olanlarından porsiyon kontrolü yaparak tüketebilirsiniz. Meze seçimlerinizi formunuzu korumak için fırsat bilerek patlıcan ezmesi, yoğurtlu havuç gibi kalorisi düşük seçenekleri tercih edin. Mayonez ile hazırlanmış, kızartılmış olan seçeneklerden uzak durun.

Ana yemek olarak kızarmış, soslu et yemekleri yerine haşlanmış veya ızgara etler tercih edin. Yanına mutlaka bol yeşil salata, ızgara veya buğulanmış sebzeler ekleyin.Pilav, börek, dolma gibi alternatiflerden tüketmek istiyorsanız. 1 dilim ekmek veya 2 yemek kaşığı dolusu bulgur pilavı veya 1 ince dilim börekle bu akşamı atlatabilirsiniz.Salatanıza ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı sirke glisemik indeksi dengeleyerek pilavın göbek bölgesini arttırıcı etkisini azaltma konusunda size yardımcı olacaktır.

Hazımsızlık, aşırı kalori alımının olduğu günlerde karşılaşılan önemli problemlerin başındadır. Yılbaşı akşamı fazla miktarda tükettiğiniz aşırı yağlı ve kalorili besinler bir gün sonrasında hazımsızlık ve şişkinliğe yol açabilir. Hazımsızlığın önlenmesi için yemeği yavaş bir şekilde iyi çiğneyerek tüketin ve kimyon gibi mideyi rahatlatan baharatlardan faydalanın.

Gecenin sonunda yatmadan iki saat önce yemeği sonlandırın. Tükettiğiniz besinlerin kilo kontrolünüzü bozduğunu düşünüyorsanız ertesi gün egzersizi arttırın, ertesi gün kalori alımını dengelemeye çalışın.

Yılbaşında fazla kaçırdıysanız sumak, zerdeçal, zencefili yeni yılın altın baharatları yapın. Bu baharatlar metabolizmanızı hızlandıracak, göbek bölgenizin erimesine yardımcı olacak.

Sağlıklı, keyifli ve formda bir yıl geçirmeniz dileğiyle…

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.