Piramit Haber

Yalanın en belirgin hareketleri

Faydalı Bilgiler

Yalanlar! Korumak, zulmetmek, güvence vermek, baltalamak, zarar vermek ve düzeltip olayları tatlıya bağlamak için her yerdeler. Peki bütün yalanlar kötü müdür? Eğer birini seviyorsanız olduğundan daha hoş göründüğünü o kişiye söylemek çok mu yanlış bir şeydir? Fakat bazı yalanlar da vardır ki gerçekten şeytanidirler. Sonuçta ne tür olursa olsun yalanlar aldatıcıdır.

Bir yalanı ortaya çıkartacak birçok beden dili sinyali vardır. Bunlar:

-Ağzı kapatmak
-Üst dudağı ya da burnu kaşımak
-Kontrolsüz yüz kızarması
-Dudak yalamak
-Aniden bacakları çapraz hale getirmek
-Aniden kolları çapraz hale getirmek
-Aniden sigara içmek
-Uzağa ya da yana bakmak
-Zorlama göz teması
-Abartılı dik duruş
-Yumruğu, dişleri sıkmak
-Huzursuzlanma, yerinde duramama
-El saklama
-Göz bebeklerinde küçülme
-Kontrollü ses tonu
-Kekelemek, ağzında gevelemek, tereddüt
-Terleme, el silme
Aniden gülme

Yukarıda tüm yalan söyleme belirtileri listelenmiştir. Asıl önemli olan; bu sinyalleri doğru bir şekilde tercüme edebilmektir. Bunu yapabilmek için, bir miktar insan doğasını bilmek ve bu sinyallerin neden ve nasıl oluştuğunu kavramak gereklidir.

Endişe anahtardır.

İnsanlar yalan söylediklerinde kendilerini sterse sokarlar. Vücuda adrenalin yayılır, kalp daha hızlı atar, kaslar gerilir, kan damarları genişler ve ya büzülür, göz bebekleri küçülür, nikotin ihtiyacı artar ve nefes alıp verişi hızlanır. Yalan dedektörlerinin kabiliyeti, insanların yalan söylerken sergilediği bu psikolojik reaksiyonlara bağlıdır. Eğitim almış bir vücut dili uzmanı dedektöre ihtiyaç duymaz. Bu değişimler, nereye bakacağını biliyorsan oldukça görünürdür.

Birçok batılıya küçüklüğünden beri kendisine konuşan insana bakmak öğretilmiştir. Çocuklar yalan söyledikleri zaman içgüdüsel olarak ağızlarını kapatırlar ve bilinçaltlarında vücut hareketlerinin onlara ihanet edeceğini bildikleri için ellerini saklarlar. İnsanların yalan söylerken neden bu şekilde davrandıklarının açıklamasını psikologlara bırakacağız fakat yalan söylerken ne yaptıklarını bilmek zaten yeterli.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.