Piramit Haber

Taze Balığı Nasıl Anlarız ?

Faydalı Bilgiler

Protein açısından bulunmaz nimet olan ve zengin omega yağ asitleri barındıran balığı çok fazla tüketiyoruz. Peki, balığı seçerken yeterince dikkat ediyor muyuz? İşte balığı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli püf nokta…

Türkiye’de balık, sevilen ve bol tüketilen besinler arasında yer alıyor. Balığı pişirip büyük bir iştahla sofraya getirdiğiniz zaman, hüsrana uğramamak için birkaç önemli hususa dikkat edilmesinde fayda var.
İşte balık alırken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Balığın rengi:

Taze balık canlı ve parlak bir görünüme sahiptir.Tavada gevşemiş ve kendinden geçmiş bir görüntü oluşturmaz.

Balığın gözleri:
Balığın bayatlama süreci başladığında gözlerinde ki canlılık kaybolur ve içeri doğru çökmeye başlar. Taze balığın gözleri canlı ve parlak olurken bayat balığın gözleri, donuk ve içeri çökük halde görünür

Balığın derisi:

Balığın tazeliğini ve bayatlığını anlamayı sağlayacak en önemli hususlardan biri de sudan çıktığı gibi parlaklığını muhafaza etmesidir. Gergin bir deriye sahip balık bayat değildir. Bayat balıkta, deri gerginliği kaybolur ve derisinde sarkmalar meydana gelir.

Balığın dokusu:

Balık seçerken üzerine muhakkak parmağınızla bastırın. Parmağınızı bastırdığınızda bir çukurluk oluşuyorsa ve o çukurluk hemen kaybolmuyorsa o balık kesinlikle bayattır. Taze balıkta parmağınızla bastırdığınız çukur, parmağınızı çektiğiniz anda kaybolacaktır.

Balığın kuyruğu:
Taze balığı anlamanın bir diğer yolu da kuyruk kısmına dikkat etmektir. Taze balığın kuyruğu diktir sağa sola yatık durum oluşturmaz. 

Solungaç kısmı:

Solungaç kısmı ise kırmızı ve parlak görünen balık her zaman taze ve güvenilirdir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.