Piramit Haber

Parayla vatandaşlık veren ülkeler!

Faydalı Bilgiler

Gelişmiş ülkeler yabancı yatırımcı çekmek için adeta yarışıyor. Teşvikler ise oldukça cazip. Yabancı yatırımcıya sağlanan avantajlar arasında vize muafiyeti de yer alıyor, vatandaşlık hakkı da. İşte o ülkeler...

Son yıllarda başka ülkelerden çifte vatandaşlık alanlarda bir artış var. Hatta sadece Türkiye'de değil pek çok ülkede de bu iş moda oldu. İnsanlar farklı kolaylıkları nedeniyle başka ülkelerden vatandaşlık almaya çalışıyor, ülkeler de özellikle parası olana bu imkanı kolaylaştırıyor.  İşte parayla vatandaşlık alınabilen ülkeler:

1) Malta:

Parayla vatandaşlık alınabilen en küçük ülkelerden birisi Malta. Ancak hem Schengen vize anlaşması bulunması hem de ABD’ye de vizesiz gidilebiliyor olması Malta’yı cazip kılıyor. Malta 650 bin Euro karşılığında vatandaşlık veriyor.

2) Karadağ

Balkanların şirin ve küçük ülkesi Karadağ 500 bin Euro karşılığında vatandaşlık veriyor. Karadağ vatandaşları Avrupa Birliği ülkelerini vizesiz gezebiliyorsunuz 6 ay kadar da kalabiliyorsunuz. Karadağ'ın yakın bir zamanda AB’ye dahil olması da bekleniyor. Emekliliğinde güneye yerleşmek yerine denize kıyısı bulunan Karadağ’a da yerleşebilirsiniz ne dersiniz?

3) Dominik Cumhuriyeti

Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti 100 bin dolar karşılığında vatandaşlık veriyor. Ancak evli ve çocukluysanız bir 100 bin doları daha gözden çıkarmanız lazım. Ülkemize uzak oluşu küçük bir ada ülkesi oluşunu göz ardı etmeyin.

4) Makedonya

Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım hakkı bulunan Makedonya 400 bin euro değerinde yatırım yaparsanız ve en az 10 işçi istihdam ederseniz vatandaşlık hakkı sunuyor. Makedonya Türkçe bilen personel konusunda sıkıntı yaşamayacağınız bir ülke, aynı zamanda asgari ücret de düşük. Yatırım yapmak isteyen iş adamlarına duyurulur.

5) Bulgaristan

Bulgaristan’dan göç eden ya da zorla göz ettirilen Türklerin son yıllarda yeniden vatandaşlık aldığı Bulgaristan AB’ye üye. AB’ye üye olduktan sonra da göç etmiş çok sayıda Türk çifte vatandaşlık aldı. Vatandaş olanların çocukları direk vatandaşlığa alınıyor eşler içinse özel bir pasaport çıkartılıyor. Bulgaristan 1 milyon dolardan fazla bir yatırım yaparsanız vatandaşlık veriyor. Bu arada göç edenler de para vermeden vatandaşlık alabiliyor.

6) Almanya

Almanya 250 bin Euro’luk yatırım yapıp istihdam sağlayanlar için önce oturum hakkı veriyor. Sonra bir takım prosedürlerden sonra vatandaşlık hakkı verebiliyor. Bunun için bazı testlere de tabii tutuluyorsunuz. Sadece parayla kolayca vatandaşlık veren bir ülke değil.

7) ABD

1 milyon dolar sermayeli şirket açan bazı bölgelerde de daha düşük bir rakama yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı veriyor. ABD önce süresiz oturma izni veriyor. Sonra bir takım başvurular yaparak vatandaşlık talebinde bulunabiliyorsunuz.

8) Uruguay


Son yılların moda ülkelerinden biri üstelik vatandaşlık vermek için de her hangi bir talebi yok. 1.200 dolarlık bir maaşınız varsa oturma izni ve ardından vatandaşlık veriyor. Bulaşıcı hastalığını yoksa biraz da geliriniz varsa Güney Amerika ülkesi Uruguay’dan vatandaşlık almak kolay.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.