Piramit Haber

Nüfus Cüzdanımı Her Nüfus Müdürlüğünde Değiştirebilir Miyim?

Faydalı Bilgiler

Nüfus Cüzdanımı istediğim nüfus müdürlüğünde değiştirebilir miyim? başlıklı içeriği makalemizde bulabilirsiniz...

KONU BAŞLIKLARI:

Nüfus Cüzdanımı Nerede Değiştirebilirim? Nüfus Cüzdanı Değişimi İçin Hangi Belgeler Gereklidir? Muhtarlıktan Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi Nüfus Cüzdanı Değiştirme Ücreti Ne Kadar? Nüfus cüzdanı nasıl değiştirilir?

NÜFUS CÜZDANIMI NEREDE DEĞİŞTİREBİLİRİM?

Nüfus cüzdanı evlilik, yıpranma, zayi olma, fotoğraf konulma, mahkeme kararıyla isim değişikliği, boşanma gibi sebeplerle değiştirilmek istenmekteyse Türkiye’nin her yerindeki Nüfus müdürlüklerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

NÜFUS CÜZDANI DEĞİŞİMİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Tek yapmanız gereken nüfus müdürlüklerine 1 adet fotoğraf, boşanma ve isim değişikliği söz konusu ise mahkeme kararı, evlilik söz konusu ise evlilik cüzdanı ile başvurmanız gerekmektedir.

MUHTARLIKTAN NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESİ:

Eski kimliğiniz nüfus memuru tarafından teslim alınır. Bu işlemde muhtar tarafından düzenlenmesi gereken nüfus cüzdanı talep belgesi aranmaz. Yeni bilgileriniz işlenerek yeni kimliğiniz birkaç dakika içerisinde size teslim edilebilir. Nüfus cüzdanı yenileme işlemleri sırasında nüfustaki bilgiler ile kişinin değiştirmek istediği nüfus cüzdanındaki bilgiler arasında tutarsızlık olması, fotoğraftaki kişi ile nüfus cüzdanını değiştirmek isteyen kişinin birbirine benzememesi durumlarında kişinin ikametgâhının bulunduğu yer muhtarlığından nüfus cüzdanı talep belgesi istenebilir. Kimlik yıpranmış ve üzerindeki bilgiler okunamayacak haldeyse değişim işleminin gerçekleştirilebilmesi için o kişiden ehliyet, pasaport, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, ikametgâh tezkeresi, aile cüzdanı gibi evrakları ibraz etmesi istenebilir. Kişinin bu evrakları ibraz edememesi durumunda kayıp kimlik için uygulana prosedür uygulanır. Kayıp kimlik yalnızca oturulan yer yahut ikamet adresinin bulunduğu yer nüfus müdürlüklerinden çıkarılabilir.

NÜFUS CÜZDANI DEĞİŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

2019 YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ 01 Ocak 2019 - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli ücretler hemen aşağıda ki gibidir;

KİMLİK YENİLEME: 22,50 TL KİMLİK KAYIP: 45 TL EVLİLİK NEDENİYLE KİMLİK DEĞİŞİMİ:22,50 TL ESKİYEN KİMLİĞİ DEĞİŞTİRME: 22,50 TL YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: ÜCRETSİZ YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: 22,50 TL(VAKTİNDE YAPILMAYAN BİLDİRİM İÇİN)

* Yukarıda yazan ücretler değerli kağıt bedeli olarak tehsis edilmektedir.

NÜFUS CÜZDANI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Nüfus cüzdanınızı değiştirmek için istediğiniz nüfus müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Bu işlem için randevu almak zorunda değilsiniz. Ancak yoğun Nüfus Müdürlükleri için randevu almadan gitmemenizi öneririm. İki şekilde randevu alabilirsiniz. Bunlardan birincisi internetten randevu almak, diğeri ise ALO 199 Çağrı hattını aramaktır. Nüfusu az olan ilçelerde randevu sistemi uygulanmamakta doğrudan kimlik değişikliği için direk başvuru alınmaktadır. Randevu gün ve saatinde nüfus müdürlüklerinde bulunup istenilene evrakları ibraz etmeniz gerekmektedir. Yeni kimliğiniz için ödemeniz gereken kimlik bedeli 22,5 TL’dir. Ehliyet sahibiyseniz yahut evliyseniz yeni kimliğinize bu bilgilerde işleneceği için bu belgelerinizi de yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Bu kimliklerde kişinin sol ve sağ el parmak izleri bulunacak ve 1 GB’a kadar veri toplanabilecektir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.