Piramit Haber

Mum Yapımı

Faydalı Bilgiler

Evinizin daha şık görünmesine yardımcı olacak aynı zamanda ruhunuzu dinlendirip, romantik ortamlar yaratabileceğiniz aksesuarlardan biridir mumlar. Günümüzde çok değişik model, renk ve kokulardan imal edilen mumları tabiki de her yerde bulabilmeniz mümkündür. Ancak evde hoşça vakit geçirmek ve kendiniz için bir aksesuar yapmak size oldukça keyif verecektir. Oldukça kolay ve basit yapımları olan mumları yapmak tamamen sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza bağlı. tabiî ki bizimde size önerilerimiz olacak.

Mum yapmak için ihtiyacımız olan temel malzeme parafin ve sertleşmesini sağlayan stearin, unutmadan bir de mum fitili. Kullandığımız parafinin 1/10 u kadar stearin kullanacağız.
Yapmamız gereken ilk şey katı bir madde olan parafini eritmek. Bunun için metal bir tencere kullanabilirsiniz. Yarım kilo parafini erittikten sonra 50 gram starini içine ekleyebiliriz. Stearin toz bir maddedir ve iyice karıştırarak parafinin içinde eritmeniz gerekir. Buraya kadar temel süreci halletmiş oluyoruz. Şimdi geriye renklendirme, aroma verme ve şekillendirme kalıyor. Renklendirme için pastel boya, mum boyası ya da gıda boyası kullanabilirsiniz. Pastel boyayı küçük miktarlarda ekleyip renk tonuna göre eklemeye devam edebilirsiniz. Keza diğer toz boyaları da yavaş yavaş eklemelisiniz aksi takdirde çok koyu ve hoş olmayan bir renk ortaya çıkabilir. İstediğiniz tonu yakaladıktan sonra ocağın altını kapatın. Hoş bir koku vermesi için çeşitli esanslardan kullanabilirsiniz. Çiçek, okyanus, meyve, ağaç vb. birçok esansı bulabilirsiniz piyasada. Bunun sonrasında yapacağımız şey şekillendirme ve süsleme. Dilerseniz kalıba almadan önce kalıbınızın dışına kum, çakıl, sim koyabilirsiniz.
Akvaryum mum için bir cam kavanoza ihtiyacımız var. Viski bardağı formunda bir şey kullanabilirsiniz ya da küçük bir fanus. Öncelikle dibine deniz kumu koyuyoruz, bir iki parmak kadar. Kumun üzerine çeşitli deniz taşları, deniz kabukları ile süslüyoruz. Daha özel hale getirmek için “kişiye özel” bir şeyler de koyabilirsiniz. Bir yüzük, bir fotoğraf, bir obje gibi. Fitili dik vaziyette tutarken çok yavaş bir şekilde hazırladığımız mumu döküyoruz. Bu akvaryum mumda jel mum kullanmamız daha iyi olur çünkü daha şeffaf bir görüntüye sahiptir. Jel mumu da hobi marketlerde bulabilirsiniz, aynı şekilde eritip kullanılıyor. Yavaş dökmeniz çok önemli, aksi takdirde çok sıcak olduğu için camı çatlatabilir. 
Yumurta kabuklarını kullanarak mumlar yapabilirsiniz. İkiye kırdığınız yumurta kabuklarını yıkadıktan sonra fitili dik konumda içine yerleştirip yavaşça hazırladığınız mumu dökebilirsiniz.
İyice donduktan sonra yumurta kabuğunun dışını boyayarak renklendirebilirsiniz.
İçindeki mumdan dolayı daha sağlam olacağı için kırılma tehlikesini de azaltmış olursunuz.
Portakal kabuklarını kullanmayı unutmayın, ikiye böldüğünüz portakalın içini iyice temizleyip fitili dikine yerleştirin ve hazırladığınız mum karışımını dökün. Donduktan sonra etrafına karanfil taneleri batırıp süsleyebilirsiniz.
Mum kabı olarak kahve kupalarınızı kullanabilirsiniz.
Aynı teknikle fitili dik vaziyette yerleştirip mumu içine dökmeniz yeterli olacaktır.
Boşalan konserve kutularınızı atmayın, böylelikle nostaljik görüntüye sahip mumlar yapabilirsiniz.
Cam kavanozda hazırlayacağınız mumlar için kurutulmuş çiçeklerden yararlanabilir, romantik mumlar yapabilirsiniz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.