Piramit Haber

Melisa ve Beyaz Çayın Faydaları

Faydalı Bilgiler

Dünya genelinde çayın onlarca çeşidi yetişmektedir ve ülkemizde de yaygın bir çay üretimi yapılmaktadır. Melisa çayı ise çok eski çağlardan beri hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

MELİSA ÇAYININ FAYDALARI

Düzenli olarak melisa çayı tüketimi göz tansiyonu sorunları için şifa olabilir, ayrıca göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Melisa çayı kalp sağlığını korur, kalp krizi riskini azaltır ve kalp spazmı sorunlarını azaltabilir.

Melisa çayı hormon bozuklukları sorununu giderebilir, özellikle östrojen hormon sorunlarını ortadan kaldırabilir.

Sindirim sistemi için faydalı besinler içeren melisa çayı aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını giderebilir.

Melsia çayı cilt sağlığı içinde faydalıdır, yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir.

Melisa çayının kas gevşetici özelliği vardır.

Sinir sistemi üzerinde etkili olan melisa çayı, stres ve depresyonla mücadelede yardımcı olabilmektedir.

Ateş düşürücü özelliği vardır, melisa çayı ter atmaya yardımcı olabilir

Melisa çayı mide sağlığı için faydalıdır, gastrit sorunlarını giderebilir.

Uykusuzluk sorunu olan kişiler akşam yatmadan önce bir fincan tükettiklerinde bor sorunu çözebilirler.

Günde 2-3 fincan melisa çayı tüketimi sağlık açısından bir sorun teşkil etmez. Fakat mukola dejenerasyonu sorunu olan kişilerde bazı yan etkileri söz konusu, bu yüzden mukola dejenerasyonu sorunu olanların tüketimine dikkat etmelerini öneririz.

BEYAZ ÇAYIN FAYDALARI

Beyaz çay ,siyah ve yeşil çay bitkilerinden üretilmektedir. Yetiştiği ve üretilidği coğrafyalarda farklı adlandırmaları vardır. Daha çok Çin’de üretilmektedir. Beyaz çay tüketimi özellikle son yıllarda ülkemizde artmaya başlamıştır. Bunun en büyük sebebi sağlık açısından faydalarının daha yeni yeni anlaşılıyor olması olabilir.  Sağlık açısından bir çok faydası olan yeşil çayın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Yeşil çay kalp sağlığını korur. Beyaz çayın içerdiği kateşinler, damarların gemişlemesine ve esnemesine yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde kalbin aşırı yorulmasını engelleyebilir. Aynı zamanda yeşil çay kan basıncının sağlıklı bir seviyede seyretmesini sağlayabilir.

Yeşil çayın içerdiği vitamin, madde ve bişelenler kanser hastalığına yakalanma riskinide azaltabilir. Özellikle son yıllarda giderek artan kolon, yemek borusu, mide ve yumurtalık kanserlerine yakalanma riskini azaltabilir.

Yeşil Çay cilt sağlığını korur. Cilt sağlığını en çok tehtid eden usnurların başında gelen serbest radikallere karşı etkilidir. Serbest radikallerin cilt üzerinde meydana getirdiği olumsuz etkileri ortadan kaldırır.

Yeşil çay genel anlamda sindirim sistemi sağlığını korur. Bunun bir sounucu olarak sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olabilir. Yeşil çayın içerdiği kafein ve polifenoler aynı zamanda metabolizmanın hızını arttırarak zayıflamaya destek olabilirler.

Stres ve Depresyonla mücadele etmemizi sağlar. Neredeyse bütün çay türlerine olduğu gibi yeşil çayın en önemli özelliklerinden bir tanesi çağımızın hastalıklarından olan stres ve depresyona karşı bünyeyi desteklemesidir. Düzenli olarak günde 1-2 fincan yeşil çay tüketimi stresle mücadelede yardımcı olabilir.

Uyarı: Yeşil çay diğer çaylara oranla biraz daha fazla kafein içermektedir bu yüzden gebelik ve emzirme dçneminde anne adayları ve anelerin içmeleri önelirmez.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.