Piramit Haber

Kış bakımı için doğru zaman

Faydalı Bilgiler

Cilt sağlığımız mevsim dönümlerinde bozulur. Kuru ve hasarlı bir cilt ile sonbahara girmemek için yaz sonu bakımına ne dersiniz? Sağlıklı ve güzel bir cilt için yapmamız gereken ilk şey çillerden ve güneş lekelerinden kurtulmak olacaktır. Özellikle cildinizde oluşan çiller canınızı sıkıyor biliyorum. Biz kadınlar, hassas bir cilt yapısına sahibiz. Bu nedenle yaz mevsimi cildimizde ağır hasar bıraktı. Çiller, lekeler ve kahverengi izler..



Son baharda daha berrak bir cilt rengi için cildimizi renk tonunu eşitlemekle başlayalım..
Pürüzlü, lekeli ve çillerle dolu deriyi hafifçe soymalıyız. Bu cilt soyma işlemini doğal yollarla yapacağız. Evde uygulayacağımız doğal peeling işlemleri sayesinde zamanla cilt rengimizin açıldığını ve eşitlendiğini gözlemleyebiliriz. Doğal peeling için bize lazım olan şey yoğurt ve karbonat. Bu maske sayesinde birkaç ay içinde kendi kendimize cildimizdeki lekelerden kurtula biliriz.
Cilt yenileme peelingi nasıl yapılır?
Birkaç yoğurtlu peeling tarifim var. Bu tarifleri haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız gerekiyor. Etkili olması için aksatmadan birkaç ay boyunca, ortalama 6 hafta boyunca sabırla uygulamalısınız. Tek kullanım ile cildinizin düzeleceğini düşünmeyin. Cilt renginiz zamanla açılacak.
Karbonatlı Maske
Bu maske için 1 kaşık yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Kıvam tutması için 1 tatlı kaşığı mısır unu da ekleyerek bu karışımı yüzünüze, göz çevresi hariç uygulayın. 5-10 dk kuruttuktan sonra hafif ve yumuşak peeling hareketleri ile cildinizden soyun. Yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Özellikle leke ve çil olan kısımlara uzun süre peeling uygulayın.
Güneşe çıkmayın. Gündüz, mutlaka güneşten koruyucu krem kullanın.
Nemlendirici bakım zamanı
Yoğurt Peelingi İle Nemlendirici Bakım
3 yemek kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın, vücudunuza sürün, sonra ılık suyla yıkayın ve vücudunuza bal sürün. 5 dakika bekletip balı da yıkayın.
Lor Peelingi ile etkili nemlendirme
3 yemek kaşığı pirinç unu, 3 yemek kaşığı tuzsuz lor, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı. Hepsini iyice karıştırın. Vücudunuza ve yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip yıkayın.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.