Piramit Haber

Kediler Hangi Kumaşı Tırmalamaz?

Faydalı Bilgiler

Kediler hangi kumaşları tırmalamaz? İşte tüylü kankanızla birlikte sürdürdüğünüz yaşamı kolaylaştıracak kumaş önerileri.

Kedilerle yaşamanın çok keyifli olduğu tartışılmaz bir gerçek ancak çoğu kedi insanının ortak bir sorunu var; tırmalanarak zarar gören koltuklar. Elbette kediyi seven koltukları tırmalamasına katlanır ama bu durumu engelleyebilmek de elimizde. Özellikle sık mobilya değiştirmenin sadece maddi bir külfet olmadığı, dünyanın sınırsız olmayan kaynaklarını da tüketmek, hava kirliliğine katkı sağlamak anlamına geldiği düşünüldüğünde mobilyaları tüylü kankalarımızdan korumanın aynı zamanda çevreyi de korumak anlamına geldiği söylenebilir.

Kedilerin koltukları tırmalaması nasıl engellenir diye merak ediyorsanız bunun yolunun doğru kumaş seçiminden geçtiğini söylemeliyiz. Peki, kediler hangi kumaşları tırmalamaz?

İşte tüylü kankanızla birlikte sürdürdüğünüz yaşamı kolaylaştıracak kumaş önerileri.

KADİFE

Kedi tırmalamasına dayanıklı kumaşlar listesinin ilk sırasında kadife yer alıyor. Kediler sık dokulu kadife kumaşına tırnaklarını geçirmekte zorlanıyorlar ve bu nedenle genellikle hiç tırmalamamayı tercih ediyorlar. Kedilerin tırnaklarını geçiremediği kadife koltukları tırmalamadan koruma konusunda kanıtlanmış bir çözüm.

SÜET

Deri işlenerek elde edilen süet de kedilerin tırmalayamadığı kumaşlar arasında yer alıyor. Süet ile kaplı kanepeler kedi tırmalamasına karşı oldukça dayanıklılar. Ancak şunu da söylemeden geçmememiz gerekiyor; deri hayvan sömürüsü demek. Yani kedim tırmalamasın diye süet koltuklar tercih etmek birçok hayvanın deri elde etmek için acımasızca öldürülmesi suçuna ortak olmak demek.

MİKROFİBER

Son yıllarda birçok kişi tercihini mikrofiber kumaşla kaplı koltuklardan yana kullanıyor. Bunun en önemli sebepleri mikrofiber kumaşın dayanıklı olması, leke tutmaması ve kolay temizlenmesi. Ancak mikrofiber kumaşın özellikleri bununla da bitmiyor, bu özel yapılı kumaşlar da kedilerin mobilyaları tırmalamasını engelliyor. Ayrıca kolay temizlendiği için kedili evlere en uygun kumaş olarak tanımlanabilir.

TIRMALAMA KEDİLER İÇİN BİR İHTİYAÇ

Yukarıda saydığımız kumaşları kullanarak koltuklarınızı kedi tırmalamasından korurken tırmalamanın kediler için bir ihtiyaç olduğunu da unutmamanız gerekiyor. Tüylü kankanız için bir tırmalama tahtası ya da ağacı alarak bu ihtiyacını karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Ukala Hayvan - Hande Çelensu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.