Piramit Haber

Kahvenin Cildinize Faydaları

Faydalı Bilgiler

Kahve, kokusu ve kendine has aromasıyla hem keyifli dakikaların, hoş sohbetlerin vazgeçilmez yoldaşı; hem de cilt, vücut ve saç güzelliğinde hiç de azımsanmayacak bir payı sahip, lezzetli bir içecek. Çoğu kez kahve ile ilgili olumsuz haberleri okudukça, içerken belki de tereddüt ettiğiniz kahve, belli dozda tüketildiğinde ve haricen kullanım tarifleri uygulandığında, sağlık ve güzellik anlamında son derece faydalı olabilen bir maddedir.

Hem içerken keyif almak, hem de geriye kalan telve ile saçlarınız ve cildinizi şımartmak elinizde…

Kahve Maskesi

Kahvenin faydalarından nasıl yararlanabilirsiniz? Çok basit. Kahve pişirerek. Evet, önce çok sert bir kahve yapın ve bu kahveyi buz kalıbına koyarak dondurun. Elde edeceğiniz, kahveden yapılmış buz kalıbıyla yüzünüze masaj yaptığınızda, cildinizdeki değişime siz bile hayret edeceksiniz. Kahvenin ve kahve telvesinin cilde faydası sandığınızdan da fazladır.

Kahvenin faydaları denilince akla tonik de gelmeli. Tonikler, cildi canlandıran, yatıştıran, tazeleyip, temizleyen solüsyonlardır. Kahveden tonik olarak da istifade edebilirsiniz. Bir fincan Türk kahvesi yapın ve kahveniz hafif ılınınca bir parça pamuğu kahveye batırarak yüzünüzü silin, bir süre bekleyin ve yıkayın. Güne taptaze bir ciltle başlamak için iyi bir fikir.

-Cilt Sıkılaştıran Kahve Maskesi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kahve, 1 tatlı kaşığı badem yağını bir kabın içinde karıştırın, bu karışımı cildinize sürün 5-10 dakika bekleyin ve yıkayın. Eğer ciltte kızarıklık meydana gelirse, maskeyi tekrar uygulamayın.

-Canlılık Veren Kahve Maskesi

Kahvenin faydaları denilince, sadece içecek olarak değil, kahve telvesinin cilde faydasını da akla getirmeliyiz. Doğal bir peeling malzemesi olan kahve telvesi, cildi uyaran ve canlandıran tesiriyle cilt güzelliğinize güzellik katar.1 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırıp cildinize masaj yapın. 10 dakika bekleyin ve önce ılık suyla, daha sonra da soğuk suyla cildinizi yıkayın.

-Gözaltı Morlukları İçin Kahve Telvesi

Kahve telvesinin cilde faydası, gözaltlarında da kendini gösteriyor. Sade ve bol köpüklü Türk kahvenizi içtikten sonra, fincan dibinde kalan kahve telvesinden bir miktar alıp gözaltlarınıza sürün, 5-10 dakika bekleyin ve yıkayın. Morluk ve şişliklere çok iyi gelen, bakışlara canlılık katan kahve telvesi ile cildinizin baştan aşağı bakımını yapmanız mümkün.

Ayrıca kahve, tüketiminde aşırıya kaçılmadığı takdirde Antidepresan gibi etki gösterip mutluluk hormonlarının salgılanmasında etkili olduğu söyleniyor. Araştırmacılar kahvenin mutluluk vermesinin nedenini içindeki güvenilir antioksidanlara bağlıyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.