Piramit Haber

Kablosuz ağı güçlendirmek için 5 öneri

Faydalı Bilgiler

Kablosuz teknolojinin ortaya çıkmasıyla kablolara ve masalara olan bağımlılık sona erdi. Bu insanlar için büyük bir rahatlık meydana getirdi fakat bazen kablosuz bağlantının kesintiye uğraması söz konusu oluyor ve buda sinir bozucu bir hal alabiliyor.

 İnternette alışveriş yapmış ve tam ödemesini yaparken yada sevgilinizle konuşurken kablosuz bağlantının kesilmesi istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu tür durumların önüne geçmek için kablosuz ağınızı biraz daha güçlendirebilirsiniz , probilgi.com olarak hazırladığımız önerilere kulak verin.
1. Kablosuz vericinin pozisyonu
Kablosuz sinyali çok uzaklara kadar sağlıklı bir şekilde iletilemez , duvarlar ve büyük nesneler engelleyici olabilir. Bu nedenle kablosuz vericiyi evinizde mümkün olan en merkezi konuma yerleştirin. Yerden biraz yüksek olmasına ve etrafını herhangi birşeyin kapamamasına dikkat edin.

2. Anteninizi değiştirin
Kablosuz modem yada vericilerle verilen antenler genelde düşük desibelli fazla kaliteli olmayan antenlerdir. Bunları “tabi eğer cihazınızın anteni değiştirilebilir ise” daha güçlü antenler ile değiştirin. Antenin gücü desibel Db olarak belirlenir. Ne kadar güçlü ise o kadar yüksek Db e sahiptir.

3. Güçlendirici (Tekrarlayıcı) alın
Kablosuz sinyalinizi güçlendirmenin en kolay yollarından biriside repeater (tekrarlayıcı) almaktır. Tekrarlayıcı hemen her türlü cihaz ile uyumludur ve zayıf gelen sinyali daha da kuvvetlendirerek tekrar yayınlar. Tekrarlayıcı yüklemek kolaydır ek bir kablo döşenmesi gerekmez.

4. Anten yükseltici alın
Evinizde kablosuz ağın verici gücünü yükseltmek için anten veya reflektör benzeri birşey yapmanız mümkündür. Folyo ve karton gibi sıradan malzemeler kullanarak yapılabilir ve nasıl yapılacağını şemalar ile anlatan bir çok web sitesi mevcuttur. Uydu antenine benzeyen bu yardımcılarla sinyalinizi artırabilirsiniz.

5. Yazılım yükseltin

Modem ve kablosuz verici üreticileri düzenli olarak güncelleme yayınlarlar. Bu güncellemeler bazı hataları düzelttiği gibi performans artışı da sağlar. Bunları takip ederek son ve güncel yazılımı kullandığınızdan emin olun.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.