Piramit Haber

Güne Enerji Dolu Başlamanın Yolları

Faydalı Bilgiler

Sabah uyandığımızda enerjimiz çoğu zaman düşüktür. Bunun asıl sebebi güne doğru şekilde başlamamaktır. Enerjinizi yükseltecek ve pozitif enerji yükleyecek şeyler vardır. Bunlar sanıldığının aksine uygulaması kolaydır. Her gün bu 5 şeyi uygularsanız enerjiniz yükselecektir.

1- Uyandığınızda yatakta tembellik yapın. Uyandığınız an yataktan kaçarcasına çıkıyorsanız bu enerjinize zarar veriyor. Yapmanız gereken yatakta bir süre uzanmak ve yatağın keyfini çıkarmaktır. Çünkü tüm gece boyunca enerjiniz yattığınız bölgede yoğunlaşmıştır. Bir süre yatakta vakit geçirmeniz enerjinizin yüklenmesini sağlayacaktır.

2- Esnemek Yapılan araştırmalara göre esnemek, vücudun doğal bir uyanma ve enerjiyi depolama hareketidir. Yataktan kalktığınızda güzelce esneyin ve tüm vücudunuzu bu harekete dahil edin. Göreceksiniz vücudunuz daha enerjik hissedecektir.

3- Sabah egzersizi (sadece 10 dk) Yapacağınız 10 dakikalık bir yürüyüş tüm enerjinizi yükseltecektir. Bedensel ve zihinsel olarak 10 dakikalık sabah yürüyüşünün kişiye çok iyi geldiğini kanıtlamıştır. 10 dakikalık egzersiz de yapabilirsiniz.

4- Olumlama cümlesi söyleyin. Uyandığınızda söyleyeceğiniz 5 olumlama cümlesi size enerji ve huzur verecektir. Mutlaka en az 5 tane olumlama cümlesi belirleyin ve mutlaka söyleyin. 

5-Kahvaltı günün en önemli öğünüdür

Kahvaltı vücudun uzun açlıktan sonra enerjinin tekrar kazanıldığı, atlanmaması gereken bir öğündür. Kahvaltıyı atlamamak kadar kahvaltıda ne tüketildiği de önemlidir. Kahvaltıda protein ve karbonhidratı bir arada tüketmek gereklidir. Çünkü bu şekilde kan şekeri seviyesi düzenli ve dengeli olur.

Protein ağırlıklı kahvaltı yapmaya çalışın

Protein ağırlıklı kahvaltı edin, karbonhidrat ağırlıklı kahvaltı ettiğinizde kendinizi gerektiği kadar enerjik hissedemezsiniz. Yüksek glisemik indeksli şeker yüklü karbonhidratlar kan şekerinizi hızla yükseltip, hızla düşürür. Bunun için ağır karbonhidrat yerine proteinden zengin bir kahvaltıyı tercih edin. Kahvaltı mönünüze yoğurt, yumurta, süt ve yüksek proteinli tahıllar ekleyin. Düşük glisemik indeksli (kompleks karbonhidrat)gıdalar yiyin. Kahvaltı için çok vakit olmadığında sütün içine karıştıracağınız müsli gibi kahvaltılık tahıllar, kuru ve taze meyveler, fındık, ceviz gibi kombinasyonlar mükemmel bir seçim olur. Az yağlı peynirle hazırlanmış tost + 1 su bardağı süt; hızlı ve besleyici bir kahvaltıdır.

6- Kırmızı renk
Yapılan araştırmalar kırmızı rengin uyandıktan sonra kişiye pozitif enerji yüklediğini söylüyor. Yatak odanızda kırmızı renkli bir süs veya bir çicek size enerji verecektir. Kırmızı renkli objeler zihinsel ve bedensel enerjiyi yükseltmektedir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.