Piramit Haber

Fazlalık ekmekleri değerlendirme klavuzu

Faydalı Bilgiler

Evde Kalan Fazla Ekmekleri Değerlendirme Yöntemleri

Papara: bayatlamış ekmeklerinizi büyük bir kaseye alarak küp küp doğrayın. Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Daha sonra üzerine yeteri kadar tuz ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Üzerine ise tulum peyniri dökün. Bir müddet dinlendirdikten sonra küp küp doğradığınız ekmekleri yağlı karışıma üzerine dökün. Bu tarif ile bayat ekmeklerinizi ziyan olmaktan kurtarmanız mümkün.
Ekmek kavurması: bayatlamış ekmeklerinizi ufak ufak doğrayın. Kızartma tavasına bir miktar sıvıyağ ekleyerek doğradığınız ekmekleri kavurun. Ekmekler kavrulma aşamasındayken üzerine 1 kahve fincanı soğuk su serpin. Ekmekler tam olarak kavrulmasını sağlamak için tavanın kapağını kapalı tutun ve ortalama 5 – 6 dakika bu şekilde pişirin. Bu yöntem ile hem lezzet ile buluşacak hem de ekmeklerinizi değerlendirmiş olacaksınız.
Ekmekli omlet: 4 – 5 dilim bayatlamış ekmeğinizi küp küp doğrayın ve tereyağında kızartın. 7 yumurta, 2 su bardağı süt, tuz ve muskat ilave ederek çırpın. Eve altı üstü kızarana kadar omlet tavasında pişirin. Pişen omletin Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığınız ekmekleri ve arzuya göre doğranmış domates ekleyerek katlayın. Ekmeklerini değerlendirmenin en lezzetli yöntemlerinden bir tanesidir.
Kalacuş: bayatlamış ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayarak çukur bir kabın içine alın. Ufak ufak doğranmış kuru soğanı, 1 yemek kaşığı margarin ile yumuşayıncaya kadar kavrulur. Dolabınızda bulunan yoğurt ile yoğurdunuza biraz su ekleyerek ayran kıvamına gelene kadar çırpın. Hazırladığınız ayranı kavrulan kuru soğanın üzerine ekleyin. 3 – 4 dakika kadar kaynadıktan sonra karışımı çukur bir kaba aldığınız ekmeklerin üzerine dökün ve ağzını kapatın. Biraz ateşe tutun ve hemen servis edin. Bayat ekmeklerinizi bu yöntem ile değerlendirerek öğünlükler hazırlayabilirsiniz.
Ekmek oğması: bayat ekmeklerinizi arzuya göre ister kabuğu ile birlikte, isterseniz içini alarak elinizle ufalayın. Uygun bir tavada yeteri kadar tereyağı eritin ve ufaladığınız ekmekleri tereyağının üzerine dökerek kavurun. Kavrulan ekmeklerin üzerine bir tane yumurta kırın ekmekler ile beraber alt üst çevirin. Daha sonra bir su bardağı sütü tavaya dökün ve tekrar karıştırın. Ocağın altını iyice kısarak sütün çekmesini bekleyin. Süt iyice çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine bir örtü örterek dinlendirin. Hafif soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Tirit: bayat ekmeklerinizi ince ince dilimleyin ve bir tepsiye yerleştirin. İncecik kıydığınız kuru soğana tuz ekleyerek kavurun ve ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda yayın. Daha sonra üzerine bolca et suyu dökün. Arzuya göre üzerine sumak ve kıyılmış maydanoz dökebilirsiniz.
Bir başka tirit: bayatlayan ekmeklerinizi dilimleyerek bir tepsiye dizin. Uygun bir kabın içinde su kaynatarak dilimlenmiş ekmeklerin üzerine eşit miktarda gezdirin. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sarımsaklı yoğurdun üzerine sos tavasında tereyağı, kırmızı toz biber ve salçayı kavurarak üzerine gezdirin.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.