Piramit Haber

Ev Yapımı Kedi Kumu Kokusu Önleyici Nasıl Yapılır?

Faydalı Bilgiler

Kedi kumu kokusu önleyici yapmak çok kolay... Sizlere bu sorunu hem doğal hem de çok ucuz ve pratik bir yöntemle minimize edebileceğinizi söylesek?

Gün geçtikçe daha çok kedi bizlerle birlikte apartmanlarda yaşamaya başlıyor ve apartmanlarda yaşayan kedilerin çoğu evden dışarıya çıkamıyor yani tuvaletini evde yapıyor. Kedi kumu evlerde yaşayan kediler için tuvalet sorununu çözen en makul yöntem ve zaten hepimiz tüylü kankalarımız için bu yöntemi kullanıyoruz. Kedi kumu konusunda en sık karşılaşılan sorunsa tabi ki konu. Aslında kedi kumu düzenli temizlendiğinde aşırı koku yapma olasılığı yok ancak elbette az da olsa bir koku ortaya çıkıyor ve bizler için genellikle bu koku çok da rahatsız edici olmuyor. Yine de kimi kedi insanları, özellikle de çalıştıkları için uzun saatler boyunca evden uzakta kalanlar kedi kumu kokusu sorunu ile daha sık karşılaşıyorlar. Sizlere bu sorunu hem doğal hem de çok ucuz ve pratik bir yöntemle minimize edebileceğinizi söylesek?

Kedi kumu kokusu önleyici yapmak çok kolay

Evde kendinizin kolayca yapacağı kedi kumu kokusu önleyici ile kum kokusunu neredeyse tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Kedi kumu kokusu önleyici yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar;

Aktif odun kömürü Tülbent İğne-iplik Kurdele

Öncelikle aktif kömür nedir diye merak edenler için kısa bir açıklama yapalım; aktif kömür zehirlenmelere karşı kullanılan bir madde, ancak bununla kalmıyor, aktif kömür aynı zamanda akvaryumlarda ve evlerdeki hava temizleyicilerde de kullanılıyor. Aktif kömür birçok zehrin bağırsaklarda emilimini engellediği için zehirlenmelerde en önemli ilaç olarak kullanılıyor, ayrıca havadaki koku moleküllerini de absorbe ediyor yani emiyor ve işte tam da bu özelliği nedeni ile kedi kumu kokusu önleyici yapımı için aktif kömür kullanılıyor.

İnternetten bile gayet makul fiyata satın alabileceğiniz aktif kömürün ne kedilere ne de insanlara herhangi bir zarar verme riski bulunmuyor. Yani sizlere vereceğimiz ev yapımı kedi kumu kokusu önleyici tarifini tüylü kankanıza zarar vermesinden endişelenmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Kedi kumu kokusu önleyicisi yapmak için tülbentimizin ortasına 6-7 kaşık aktif kömür koyuyoruz, sonra tülbentin ağzını büzüp dikiyoruz, hoş görünmesi için de kurdele bağlıyoruz. İşte bu kadar basit. Bu koku önleyiciyi kedimizin kum kabının bir köşesine ya da yanına kokuyoruz. Aktif kömür kediler için rahatsız edici herhangi bir kokuya sahip olmadığından tüylü kankanız koku önleyicinin varlığını bile hissetmeyerek gayet rahat tuvaletini yapacaktır.

Yazımızı son bir notla sonlandıralım; kedi kumu kokusu önleyici tabi ki düzenli temizlenen kum kaplarının yanında işe yarar, yani koku önleyici koydum artık kum kabını daha az temizlerim gibi yanlış bir düşünceye sakın kapılmayın :).

Kaynak: Ukala Hayvan - Hande Çelensu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.