Piramit Haber

Ev Eşyalarınızın Ömrünü Kısaltmayın!

Faydalı Bilgiler

Ev aletleri çoğu zaman zamanından önce bozulur ve ev işlerinizin genel olarak aksamasına neden olur. Bu tip sıkıntıları yaşamamak için size birkaç önemli ipuçları vereceğiz.

Size vereceğimiz önerileri dikkate alırsanız kısa zamanda ev eşyalarınızın bozulmasına engel olabilirsiniz. Aynı zamanda eşyalarınızın çalışma ömrünü de olduğundan fazla uzatabilirsiniz.

Çamaşır makineleri

Çamaşır makinelerinizin üzerine ağır nesneler veya yüklü çamaşır sepetleri koymayın. 

Her yıkamadan sonra makinenizde ki kauçuk parçalarını temizleyin. Ve demir kazanı iyice silin. Böylelikle makinenizde oluşan küf oluşumunun önüne geçmiş olacaksınız.

Makinenizde asla ıslak çamaşır bekletmeyin. Ağır nemli çamaşırları makinede bırakmak zamanla çamaşır makinesi kazanının delinmesine ve deforme olmasına yol açacaktır.

Buzdolapları

Doğru buzdolabı bakımına yönelik ilk adımı dolap eve gelirken uygulamalısınız. Buzdolabınız muhakkak dik bir şekilde taşınmalı ve 40 dereceden fazla eğik olmamalıdır. Aksi takdirde kompresör yağı sızabilir ve buzdolabınız komple bozulabilir.

Sıcak yemekleri buzdolabına koymayın. İlk olarak soğumasını bekleyin.

Buzdolabının arka kısmında yer alan filtreyi muhakkak ayda bir kez elektrik süpürgesiyle çektirin. Tabii bu işlemi uygularken dolabınızın fişini çekmeyi unutmayın.

Mikrodalga fırınlar

•Hafif ürünler pişirirken, mikrodalganın içine bir bardak su koyun. Su, mikrodalga radyasyonunun bir kısmını absorbe edecek ve bu da daha iyi sonuç verecektir.

•Mikrodalganın içine aşırı derecede ağır maddeler koymaktan kaçının (cihazın maksimum ağırlık kapasitesi ile ilgili bilgileri el kitabında bulabilirsiniz).

Blenderler

Blenderleri aşırı sıcak veya aşırı soğuk buzlu içecekleri karıştırmak için kullanmayın.

Blenderlerı suyun altına tutmaktan kaçının. Motor gövdesine su girdiğinde blender hiçbir işe yaramaz. Bu nedenle karıştırıcınızı suyla temizleye özen gösterin.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.