Piramit Haber

Eldeki Soğan Ve Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Faydalı Bilgiler

Yemeklere lezzet katan en önemli temel yiyecek soğandır. Mutlaka çoğumuz yemeği hazırlarken en başta küp küp doğradığımız soğanları kavurur üzerine biber, salça, domates gibi diğer ek gıdaları ekleriz. Yemeğin asıl lezzet vereni soğan olduğu için soğan doğrayıcı işimizi görmez ve bu yüzden kolları sıvar parmak uçlarımızda soğanı tutup ince ince kesmeye çalışırız. Durum böyle olunca da soğanın keskin kokusu elimize siner ve suyla sabunla yıkasak da kolonya sürsekte o ağır kokudan kurtulamayız. Peki sırf kokuyor diye yemeklerimize soğan koymayacak mıyız? Cevabı elbette koyacağız olur. Aslında işin püf noktasını bildikten sonra soğandan sarımsaktan korkmamalı.Hazırladığımız eldeki kokuyu giderici yöntemlerinden birini deneyebilirsiniz.

En etkili ve en çabuk sonuç veren ilk yöntemler:
1. Metal bir cisme dokunun

Elinizdeki soğan sarımsak kokusuna en iyi sonuç veren bir yöntem olan metale sürtmek oldukça kolay ve kullanışlı. Örneğin çatala bıçağa kaşığa parmak uçlarınızı sürttebilir ve o kötü kokudan kurtulabilirsiniz.

2. Tuzla ovun

Soğuk suyla sofra tuzunu karıştırıpparmak ve ellerinizi ovuşturduğunuzda koku gidecektir. Tuz peeling etkisi yapacağından dolayı işiniz bittiğinde ellerinizi cilt tipine uygun nemlendiriciyle yumuşatın.

3. Parmaklarınızı domates suyunun içinde tutun

Pek duymadığımız diğer bir yöntem ise domates suyu içinde bekletilen ellerdir. Parmaklarınızı 2 – 3 dakika kadar domates suyunun içinde tutun koku yok olacaktır. Ardından sabunlu suyla yıkayabilirsiniz.

4. Limon veya sirke sürün

Parmaklarınızı limon ile ovduğunuzda veya sirke ile yıkadığınızda kokuyu giderir.

5. Çamaşır suyu damlatılmış suda yıkayın


Çamaşır suyu elde çok kötü kokar. Biliyoruz ancak bazen o soğan ya da sarımsak kokusu elde o kadar iğrenç v dayanılmaz bir şekilde kokar ki temizliğin kokusu olarak bilinen çamaşır suyu koksa daha iyi denir. Bu yüzden eğer sizin de eliniz o kadar kötü ve çekilmez bir şekilde baygın halde kokuyorsa çamaşır suyu kokmasını tercih edebilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki çamaşır suyu derideki nemi söküp attığı için bu alternatifi uyguladıktan sonra elinize nemlendirici krem sürmeyi ihmal etmeyin…
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.