Piramit Haber

Dondurulmuş Yiyecekler Nasıl Tüketilmeli?

Faydalı Bilgiler

Hemen hemen hepimizin buzluğunda daha uzun süre sonra yenmesi için sakladığımız yiyecekler bulunmaktadır. Kışlık sebzeler, meyve suyu yapmak için meyveler, etler gibi besinleri kış ayları boyunca buzdolapları, dondurucularda saklamaya çalışmaktayız. Peki bunları doğru tüketiyor muyuz?

Gıdalarınızı kullanacağınız ölçülere bölerek dondurun. Bu sayede bir kez çözdürdüğünüzde fazlası ziyan olmaz. Gıdaların oda sıcaklığında değil, buz dolabında yada en çok tercih edilmemekle birlikte mikrodalgada çözdürmenizde de fayda var diyebiliriz. Acil durumlarda da soğuk su içerisinde ve suyu 30 dakika da bir değiştirerek çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Suyun değiştirilmesi gıdanın da içerisinde bakterilerin üremesini yavaşlatır.

Aklınızda bulunabilecek olan buzdolabında 2-2,5 kg’lık bir ürünün çözülmesi yaklaşık olarak 24 saat sürmektedir. Çözdürülmüş çiğ et pişirilmeden önce 3-5 gün buzdolabında bekletilebilir. Eti, hava ve su geçirmeyen bir pakette dondurmalısınız. Eti soğuk suda çözdürecekseniz paketinn çıkarmamanızda fayda var diyebiliriz. Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecek ise kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada da çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, ve hatta pişebilir.

Dondurulmuş eti, fırında, ocak veya ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz. Eti eğer mikrodalga veya soğuk su yöntemi ile çözdürmüşseniz yeniden dondurmadan önce muhakkak pişirmenizde fayda var diyebiliriz. Dondurma işlemi hızlı yaşam temposunda pratik bir çözüm olarak sıklıkla kullanımı sağlanmaktadır. Bunun yanında besinleri besin değerini kaybetmeden saklamanın da oldukça güvenilir yöntemi olan dondurarak saklama yöntemi sayesinde mevsiminde olmadığı halde meyve ve sebzseleri tüketmek mümkündür. Dondurulmuş yiyecekler ile ilgili merak ettiklerinizi sizlere açıklamaktayız.

Besinleri dondurma işlemi, mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri olmayan sebze yada meyveleri sanki mevsimindeymişçesine taze özellikle tüketmemizi mümkün kılabilir. Mevsiminde bulunmayan meyve ve sebzeler gönül rahatlığı ile dondurulmuş şekil ile tüketilebilir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta dondurulmuş sebzelerin çözdürülmeden pişirilmesi gerektiğidir. Alışveriş yaparken alışveriş sepetine en son konulacak olan besinler dondurulmuş besinler olmalıdır. Bu nedenle alışverişlerinizin en son anında dondurulmuş ürün bölümüne uğrayınız.

Dondurma işlemi uygulayacağınız besinin öncelikle temiz olmasından da emin olmalısınız. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta da besinlerin taze olması gerektiğidir. Temizliğinden ve tazeliğinde emin olduğunuz besinleri temiz küçük buzdolabı poşetleri kullanarak da tek yemeklik miktarlara ayırmalı ve bu şekilde de dondurmalısınız. Buzdolaplarınızn derin dondurucu kısmını sonuna kadar doldurmayınız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.