Piramit Haber

Damar Tıkanıklığı İçin Doğal Çözüm

Faydalı Bilgiler

Damar tıkanıklığı önlemek ya da tıkanıklık gerçekleştikten sonra tedavi edebilmek için yaşantınızda bir takım değişiklikler yapmanız gerekir. Günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz bazı bitkisel yöntemler, hastalığınızı tedavi edebilir.

Damar tıkanıklığı, vücutta aşırı yağ birikimi ve kolesterol artışı sonucunda meydana gelir. Damarların tıkanması aynı zamanda kan akışının azalmasına neden olmaktadır. Bu durum sonucunda da beyin, kalp ve diğer hayati organlar hasar görür. Böylelikle organlar hayati fonksiyonlarını yerine getiremez hale gelir hatta hastalık ilerlediğinde ölümcül sonuçlar gelişebilir.

Peki, damar tıkanıklığı yaşayan hastaların nasıl beslenmesi gerekir? İşte cevabı…

Lifli gıdalar

Kepekli tahıl ürünleri, fasulye ve yulaf ezmesi tüketmek yüksek lif içermesinden dolayı, damar tıkanıklığına yol açan kötü kolesterolün dengelenmesini sağlayacaktır.

Omega 3 ağırlıklı beslenin

Somon ve tuna balığı gibi balıkları en az haftada 2 kez tüketmeniz gerekir. omega 3 deposu olan bu gıdalar kan pıhtılaşmasına neden olan engelleri ortadan kaldırıp sizi tedavi edecektir.

Alıç bitkisi

Bu bitki, damarların genişlemesini sağlayarak kalbe gidecek kan akışını hızlandırır. Böylelikle tansiyon ve damar tıkanıklığını hem tedavi eder hem de gelişmesine engel olur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan bu bitki, kalp krizi ve felç gibi ölümcül hastalıkların gelişmesini engeller.

Domates tüketin

Domates içerisinde bol miktarda likopen bulundurmasından dolayı kolesterolün oksidasyonunu düzenleyip, damar tıkanıklığını önler.
Yeşil çay

Yeşil çay, fermente olmamış yapraklardan elde edilir ve antioksidanlar açısından oldukça güçlüdür. Yapılan araştırmalar, yeşil çayın damarlarda biriken yağı önlediğini ve iyi kolesterolü arttırdığını ortaya çıkarmıştır.

Tüm bu faydalara karşın yeşil çayın ilaçlarla etkileşime geçtiğini unutmamalı ve kullanmadan önce muhakkak uzman bir doktora başvurulması gerektiği hatırlanmalıdır.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.