Piramit Haber

Çocuklarınız İçin Tuvalet Eğitimini Renklendirin

Faydalı Bilgiler

Uzmanlar, çocuklarda tuvalet eğitiminin 18. Aydan itibaren başlanması gerektiğini ve bu eğitimin eğlenceli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Tuvalet eğitimi, çocuğun sosyal gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Psikolog İrem Pekyürek, çocukların tuvalet eğitimiyle ilgili ebeveynlere önemli bilgiler verdi.

Ayrıca tuvalet eğitiminde 2 yaşın önemini vurgulayarak, çocukların eğitilirken eğlenmelerinin, öğrendiklerini kalıcı hale getireceğini belirtti.
18 ‘inci Aydan İtibaren Tuvalet Eğitimi Başlayabilir

Çocuklar, 18. aydan itibaren, bağırsak ve mesanede gerekli olan kas kontrolünü kazanırlar. Beden fonksiyonlarının duyarlılığı artar ve aynı zamanda bunları çeşitli ifade veya sözcüklerle tanımlayabilirler. Bu nedenle istek ve ihtiyaçlarını daha kolay giderebilecek beceriye sahip olurlar.

Oyuncak Bebekten Faydalanın
Oyuncak bir bebek kullanarak beslenme ve boşaltma işlemlerini gösterebilirsiniz. Tuvalette yapılan hareketler olan iç çamaşırının indirilmesi, tuvalete oturmak, boşaltımdan sonraki temizlik, iç çamaşırının çekilmesi, tuvalet ve el temizliği gösterilmelidir.

Çocuğunuzun tuvalete ulaşmasını kolaylaştıracak yükseklikte önüne bir basamak koyabilirsiniz. Bir tuvalet iskemlesi-lazımlık alınabilir ancak hem kaplayacağı yer hem temizliği hem de bu alışkanlığın 1 yıl içinde yeniden değiştirilmesi gerekeceği için çok uygun bir çözüm değildir. 

Çocuğunuzla sürekli iletişim halinde olun ve ödüllendirmeyi ihmal etmeyin

Bebek bezlerine artık ihtiyacı olmadığını anlatın. Uygulamadan en az 2-3 gün önce bezlerden ayrılacağını söyleyin. Uygulamanın yapılacağı gün evinizin sakin olması için gerekli düzenlemeleri yapın. 

Sabah kalkınca bezleri açın ve kirli olanların artık son olduğunu söyleyerek çocuğunuzla birlikte temizleneceği yere bırakın. Çocuklarınızı ödüllendirmeyi de unutmayın. Maddi ödüllendirmeden çok manevi ödüllendirme daha önemlidir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.