Piramit Haber

Çocuk bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Faydalı Bilgiler

Çocuk bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte çocuk bakıcısı seçerken alarm veren faktörler...

Referansları cevap vermiyor
Çocuk bakıcısı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi daha önce çalıştığı kişilerden gelen yorumlardır. Referanslarını aradığınızda tatmin edici bir cevap alamıyorsanız veya referansı yoksa uzak durun.

Sürekli telefonunu kontrol ediyor
Hepimiz sevdiklerimizle iletişim halinde olmak, zaman zaman sosyal medyada dolaşmayı severiz. Ancak çocuğunuz yerden aldığı çöpü yerken, masa örtüsünü çekerken, parkta oyun alanından uzaklaşırken bakıcının telefonuyla meşgul olması çocuğunuzun hayatını riske atabilir.

Disiplin anlayışı sizinkinden farklı
Ona çocuğunuz yanlış bir şey yaptığında nasıl tepki vereceğini sorun. Verdiği tepki sizi rahatsız eder mi, etmez mi bunu düşünün.

Fazla ciddi
Çoğumuzun bir bakıcıdan beklentisi çocuğumuzun temizlenmesine, beslenmesine ve programlı olmasına yardımcı olması. Ancak iyi bir bakıcı, rayından çıkmadan çocuğunuzun birlikteyken güleceği birisi olmalı. 

Yeterince ciddi değil
Birlikte saatlerce çizgi film izledikleri, ortalığı dağıtmasına müsaade ettiği, tamamen özgür bıraktığı için çocuğunuz bakıcıya bayılıyor olabilir. Ancak ev kurallarına uymuyorsa ömrü fazla uzun olmayacak.

Beklentileriniz farklı

İstediğiniz saatlere, sağladığınız koşullara, profesyonellik anlayışınıza uymuyorsa sizin için doğru bakıcı zaten değildir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.