Piramit Haber

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Faydalı Bilgiler

Bunları Biliyor muydunuz ? (Seri 1)

Bunları biliyor musunuz acayip bilgiler ?

۞ Sinekkuşları saniyede altmış kez kanat çırparlar. ۞ Uğur böcekleri sadece siyah ve kırmızı renkte değildirler, 5000 ayrı renkte olanı vardır.

۞ Güneş ısı verdikçe küçülür. ۞Bir insanın çevreye yaydığı ısı 200 vatlık bir lambanın çevreye yaydığı ısı ile eşittir.

۞ Işık saniyede yaklaşık 300 000 km yol alır. ۞ Üç hafta süreyle buz kalıbında dondurulan bir akrep buz eritildiğinde yürüyüp normal hayatına devam eder.

۞ Akrepler 1 sene aç ve susuz yaşarlar. Kopan organları yeniden ortaya gelir. ۞ Akrepler Radyasyona çok dayanıklıdır.

۞ Akrep ve örümcekler görmekten çok dokunma ve duyu organı olan bir çift tarağını hassas bir radar gibi kullanırlar. Avlarının titreşimini hissederek yerlerini tespit ederler. ۞ Örümcek ağı çelikten 5 kat daha sağlamdır.

۞ Kangurular bir sıçrayışta 3 – 4 metre uzağa sıçrayabilirler. ۞ Kaplumbağalar hiçbir şey yemeden 3-4 yıl dayanabilirler.

۞ Bir bal arısı, bir çorba kaşığı bal yapabilmek için 4200 çiçeğe konar. ۞ Ünlü besteci Beethoven son bestesini, sağır olarak yaptı.

۞ Eyfel kulesinin yapımında toplam 6400 ton ağırlığında 18.100 adet demir parçası kullanılmıştır. ۞ Bir insandaki toplam damar uzunluğunun 150 bin km. ve dünya ile güneş arasındaki mesafenin de 150 milyon km.dir

۞ Bir futbolcunun topa her kafa vuruşunda, beyninde 1000 hücre ölür. ۞ İnsan vücudunun her 7 yılda -ölen hücrelerin yerine yenisi gelerek- tamamen yenilenir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.