Piramit Haber

10 saniye boyunca tekrarlarsanız...

Faydalı Bilgiler

Ayağınızın belli noktalarına baskı uygulayarak ayağınızda ve bacağınızda meydana gelen ağrılardan kurtulabilmeniz artık mümkün.

Vücudumuz farklı bir mekanizmaya sahiptir ve bütün kemiklerimizle neredeyse uzaktan yakından bağlantılı olabilir. Mesela ayak bölgesinde meydana gelen ufacık bir ağrı bacaklarınızın ve hatta belinizin ağrımasına neden olabilir. 

Ayağınız ağrıdığında ve ağrısı bacağınıza ve belinize vurmaya başladığında panik yapmayın. Evde yapacağınız bir takım egzersizlerle bu şikâyetlerinizden kısa sürede kurtulabileceksiniz.

Size vereceğimiz bu hareketleri günde 3-4 defa tekrarladığınız taktirde ağrılarınızdan eser kalmayacak…

Topuk havada hareketi

Bir tahtanın üzerine çıkın. Ayak parmak uçlarınızın üzerine basmaya çalışın. Bu hareketi yaparken topuğunuz havada kalmalı. Bu şekilde durabildiğiniz kadar durun.

Bu hareket ayakaltında yer alan damarların esnemesine, genel anlamda vücudunuzda oluşan ağrıların azalmasını sağlar.

Ayak gevşetme hareketi

Bu hareketi yaptıkça ayağınızın daha esnekleştiğini göreceksiniz. Hemen bir sandalyeye oturun ve bir ayağınızı diğer dizinizin üstünde bekletin.

Şimdi parmak uçlarınızı sırayla ileri ve geriye doğru çekin. Hareket sayesinde ten ve kas dokuları esnekleşir. Bu şekilde 10 saniye boyunca aynı hareketi 10 kez tekrarlayın.

Tenis topuyla ayak egzersizi

Tenis topu veya herhangi sert bulduğunuz bir topu ayağınızın altında gezdirin. Tenis topuna ayağınızla hafifçe baskı uygulayarak hareketi ileri geri şekilde tekrarlayın. 

Ayak parmağı gevşetme

Dengeli yürümeniz ve ayak sağlığınız açısından ayak parmakları oldukça önemlidir. İlk olarak parmaklarınızın arasına kalın bir lastik geçirin. Parmağınıza geçirdiğiniz lastiği kendinize doğru hafif bir şekilde çekin. Bu işlemi 3 veya 4 kez tekrarlayabilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.