Piramit Haber

Ziraat Bankası'ndan yatırım yapacak KOBİ'lere 100 milyon Euro kredi desteği

Ekonomi

Ziraat Bankası Antalya Bölge Başkanı Recep Özdemir, Avrupa Yatırım Bankası (AYB)'nın, Türkiye'de yatırım yapacak KOBİ'ler için Ziraat Bankası'na 100 milyon Euro kredi limiti tahsis ettiğini bildirdi.        Özdemir,...

Ziraat Bankası Antalya Bölge Başkanı Recep Özdemir, Avrupa Yatırım Bankası (AYB)'nın, Türkiye'de yatırım yapacak KOBİ'ler için Ziraat Bankası'na 100 milyon Euro kredi limiti tahsis ettiğini bildirdi.

Özdemir, "Kullandırılabilecek para birimleri Euro, dolar ve Türk lirası. AYM, KOBİ'leri, 250 kişiden fazla kişiyi istihdam eden işletmeler olarak tanımlıyor. İşletme kredilerinde üst limit 5 milyon Euro, yatırım kredilerinde projenin üst limiti 25 milyon Euro." dedi.

Ziraat Bankası Antalya Bölge Başkanı Recep Özdemir, AYB'nın 100 milyon Euro kredi desteğiyle ilgili yatırımcıları bilgilendirmek için Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkan Dr. Şükrü Vural ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette, Ziraat Bankası Antalya Bölge Başkanlığı Ticari Bankacılık Bölüm Müdürü Mehmet Altuntaş ve Manavgat Şube Müdürü Vehbi Serin de yer aldı. Özdemir, kredi kullanımıyla ilgili şu bilgileri verdi: Betpas "İşletme kredilerinde vade 1 yıl, anapara ödemesiz en fazla 4 yıldır. Yatırım kredilerinde vade 2 yıl, anapara ödemesiz toplam 7 yıldır. Yatırım kredilerinde yüzde 25 öz kaynak katkısı şartı aranmaktadır. Dolar ve Euro kullandırmalarında sabit veya değişken, Türk Lirası kullandırmalarında sabit faiz uygulanacaktır."

Başkan Vural, ilçe ekonomisi hakkında genel değerlendirmede bulundu. Manavgat'ın turizm, tarım, ticaret sektörlerinde söz sahibi bir şehir olduğunu dile getiren Vural, turizm şehrinin güçlü ekonomik potansiyeli ile bölge ve ülke ekonomisine artı değer katmaya devam ettiğini söyledi. Vural, "Manavgat'ta sağlık, eğitim ve modern tarım alanlarında özel sektör yatırımları arttı. Güçlü ekonomi için sağlam finans yapısının ve bankacılık sektörü büyük önem taşımaktadır. Banka kredileri, ekonomik çarkın dönmesinde ve ekonominin dinamizminin sürdürülmesinde olumlu katkı yapmaktadır." diye konuştu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.