Piramit Haber

Zafer Çağlayan Güney Afrika’yı uyardı: Düşük gümrük avantajı 2013’te kalkacak

Ekonomi

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde organize edilen iş forumunda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Güney Afrika’yı tatlı bir dille uyardı. Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) üyelerine uygulamadığı çifte vergiyi Türkiye’ye uygulayan...

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde organize edilen iş forumunda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Güney Afrika’yı tatlı bir dille uyardı. Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) üyelerine uygulamadığı çifte vergiyi Türkiye’ye uygulayan Güney Afrika’ya, “Ürünlerinizin Türkiye'ye düşük gümrük vergisiyle girme avantajı 2013 yılının sonunda bitecek. Gelin vergileri karşılıkı olarak düşürelim.” çağrısı yaptı.

TUSKON, TİM ve Güney Afrika-Türkiye İşadamları Derneği’nin (SATBA) tarafından Gallagher Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirveye Türkiye’den yaklaşık 100 işadamı katıldı.

Zafer Çağlayan, Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin gelişmesin önemine değinerek, farklı Asyabahis alanlarda gelişen iki ülkenin tecrübelerini birleştirerek üçüncü ülkelerde beraber yatırım yapabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin 10 yıl öncesine kadar IMF’den gelen 1 milyar dolarla memur maaşlarını ödeyen bir ülke durumundan, şimdi fona 5 milyar dolar kredi veren duruma geldiğini belirteren Çağlayan, Güney Afrikalıları Türkiye’de yatırıma davet etti.

Çağlayan ayrıca Türkiyeli işadamlarının Güney Afrika’da yatırım yapmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gauteng eyaleti Başbakanı Nomvula Mokonyane ve Ekonomik Kalkınma Bakanı İbrahim Patel’in de Çağlayan’a eşlik ettiği forum, konuşmaların ardından karşılıklı iş görüşmeleri ile son buldu.

Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet yarın sabah başka bir iş forumu için Mozambik’e hareket edecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.