Piramit Haber

Yerli uçak için üreticiler, İstanbul’da buluşacak

Ekonomi

Türkiye’nin kendi uçağını yapabilmesi için çaba gösteren THY Teknik AŞ öncülüğünde, uçak parçası üreticileri İstanbul’da yeniden buluşuyor.        İstanbul Ticaret Odası(İTO)'nın da katkı...

Türkiye’nin kendi uçağını yapabilmesi için çaba gösteren THY Teknik AŞ öncülüğünde, uçak parçası üreticileri İstanbul’da yeniden buluşuyor.

İstanbul Ticaret Odası(İTO)'nın da katkı sağladığı ‘Havacılık Endüstrisi Sergisi, Forumu ve Fuarı’ İstanbul Fuar Merkezi’nde, 18–20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin artan ekonomik gücüne paralel olarak gelişen sivil havacılık sektörü ve bu kapsamda bölgenin önemli bir uçak bakım merkezi haline gelmesi, birçok uluslararası uçak, motor ve komponent imalatçısının ilgisini Türkiye’ye çevirdi.

THY Teknik Savoybetting AŞ bölgesinde lider bir şirket olma bilinciyle aynı organizasyonu üçüncü kez farklı bir mekânda gerçekleştirecek. Uçaklara ait 5 binden fazla parçasının sergileneceği etkinlik esnasında forum ve eğitimler ile de yerli endüstrinin, havacılıkta parça imalatının standartları, prosedürleri hakkında bilgi edinmesini ve bu alanda dünyada önde gelen uçak-parça imalatçıları ile bir araya gelerek ortak iş yapmaya yönelik bilgi, tecrübe paylaşımında bulunulması amaçlandı.

Fuara; Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer, ATR, Fokker, Goodrich, Pratt&Whitney, Rolls Royce gibi imalatçılar ile TAI, TEI, SSM, Yatırım Destek Ajansı, KOSGEB, TÜBİTAK, STM, TSK, THK gibi kurumların da katılacağı belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.