Piramit Haber

Yerli otomobilde adım atmalıyız

Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Arınç, yerli otomobille ilgili Bursa'dan atılım beklediklerini vurgulayarak, "Bursa'nın bunu yapabileceğini düşünürken biz bu konuda henüz bir adım atabilmiş değiliz" dedi..

Bursa

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BUSİAD) 19'uncusunu düzenlediği "BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, derneğin işadamlarının ve sanayicilerin değer verdiği 35 yıllık saygın bir kuruluş olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ekonomide büyüdüğünü ve makro ekonomik göstergelerdeki rakamları da çok olumlu gördüğünü vurgulayan Arınç, son aylarda milyar dolar ve avrolara varan yatırımların Türkiye'de gerçekleşiyor olmasının da fevkalede önemli olduğunu aktardı.

Arınç, yerli otomobille ilgili Bursa'dan atılım beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bursa için biçilen rol 'yerli marka otomobil yapımı' ise bu konuda niye çekingen davrandığımızın haklı gerekçelerini ortaya koymak lazım. Herkes Bursa'dan bunu beklerken ve hükümetimizin başbakanından başlayarak ekonomi ile ilgili bütün bakanları Bursa'nın bunu yapabileceğini düşünürken biz bu konuda henüz bir adım atabilmiş değiliz. Arkadaşlarımızın bu konudaki çalışmalarını projelerini Bursa'ya geldiğim zaman dinliyorum. Oysa biz özel sektörümüzün bu konuyu tek başına halledebileceğine gönülden inanıyoruz. Ben de BUSİAD'ın bu akşam yemeğinde böyle bir hedefi ortaya koymuş olayım. Şüphesiz savunma yatırımlarında, uzayla ilgili teknolojik yatırımlarda da Bursa’ya düşen önemli görevler var. Gözümüzü bu hedeflere dikmek suretiyle 'Made in Turkey' imzalı yeni ürünler piyasaya sürülürse bunun Bursa'ya ve Türkiye'ye çok yakışacağını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "2012 yılı BUSİAD Doğan Ersöz Yılın İşadamı Ödülü"ne layık görülen Faik Çelik'e plaketini Arınç takdim etti. Törende, "Çevre Ödülü" MARTUR'a, "Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü" Erol Türkün'e, "Meslek Ödülü" Mehmet Ali Yormazoğlu'na, "Özel Başarı Ödülü" Celal Beysel'e verildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.