Piramit Haber

Yeni kanun yıl sonuna kadar yürürlüğe girer

Ekonomi

İMKB Başkanı Turhan, Yeni SPK'nun yıl sonuna kadar yürürlüğe gireceğini düşündüğünü belirtti

İSTANBUL 

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu tasarısına ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun yıl sonuna kadar yürürlüğe gireceğini düşündüğünü belirtti.

Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İstanbul Altın Borsası ile İMKB'nin birleşeceğini ve Borsa İstanbul AŞ'nin resmi olarak kurulacağını söyleyen Turhan, yasa geçtikten bir ay sonra ise Borsa İstanbul'un VOB'un hisselerini getirmesini isteyeceğini ifade etti.

Borsa İstanbul'un 1 hissesine karşılık 20 VOB hissesi şeklinde bir çevrim oranının olacağını kaydeden Turhan, Borsa İstanbul'un sermaye yapısına ilişkin ise, ''Hazine'nin payı yüzde 49, VOB AŞ ve hissedarlarının payı yüzde 5, İMKB üyelerine eşit dağıtılacak şekilde yüzde 4, yeni unvanıyla Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nin payı binde 3 ve geriye kalan kısım ise Borsa İstanbul AŞ'nin olacaktır'' bilgisini verdi.

İMKB'nin diğer borsalarla yaptığı işbirliği ve anlaşmalara da değinen Turhan, ortak işlem platformu oluşturmak için gerekli alt yapı ve yazılım çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Turhan, şunları kaydetti:
''Bu zaman alacak. Singapur borsasıyla yapılan anlaşmanın ardından 1-2 aya kadar bazı adımlar atacağız. Singapur, İMKB'nin Asya'ya açılan kapısı olacaktır. Türkiye'de sermaye piyasalarının önümüzdeki 10 yıllık dönemde en az iki katı büyüklüğe ulaşacağını düşünüyorum. Bunun ilk adımı şirketleşme ve likiditeyi artırmak. Bunun yolunu açacak yeni SPK yasasının bir an önce TBMM'den geçmesini arzu ediyorum.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.