Piramit Haber

Yangın söndürme sistemini unuttular

Ekonomi

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, Türkiye genelinde patlayıcı madde imalatı ve depolaması yapan iş yerlerini denetledi ve güvenliği tehdit eden 628 eksiklik belirledi.


ANKARA - Göksel Yıldırım

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, Patlayıcı Maddelerin İmalatı ile Piroteknik Mamullerin İmalatı ve Depolanmasını Yapan Üretici ve İthalatçılara Ait İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güveniliği Teftiş Projesi kapsamında 40 ilde 4 bin 804 işçinin çalıştığı 64 iş yerini denetledi.

Proje kapsamında 14 patlayıcı madde fabrikası, 3 piroteknik mamul fabrikası, 8 kuru-sıkı tabanca ses mermisi ve av fişeği fabrikası ile 39 patlayıcı madde deposunda incelemelerde bulunuldu.

Projenin gerekçesinde, patlayıcı madde, piroteknik malzeme, av fişeği, kuru sıkı ve plastik mermi imalatı ve depolaması yapan iş yerlerinin potansiyel olarak tehlike oluşturduğu belirtildi.

''Çok tehlikeli'' sınıfındaki iş yerlerinden 7'sinde acil durum çıkış kapısı, 29'unda kişisel koruyucu donanım, 34'ünde yangın söndürme/algılama sistemi, teçhizat ve tertibatıyla ilgili eksik ve aykırılıklara rastlandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.