Piramit Haber

Van'da afet konutları hak sahiplerine teslim edildi

Ekonomi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van AFAD Deprem Konutları, kura çekimleri ile hak sahiplerine teslim edilecek.

Van depremlerinin henüz 39. gününde temeli atılan konutlar, depremin birinci yılı dolmadan depremzede vatandaşların hizmetine sunulacak. Başbakanlık AFAD tarafından TOKİ’ye yaptırılan kalıcı konutların kura çekimleri sürüyor.

Hak sahibi vatandaşlar için 4 bin 917’si Edremit’te, 547’si Akköprü/Sıhke Gölü mevkiinde olmak üzere toplamda 5 bin 464 konutun kura çekimi 6–7–8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarın saat 11.00'de Van Anadolu Öğretmen Lisesi’nde gerçekleştirilecek kura çekimine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve Van Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra TOKİ yetkilileri de katılacak.

HABER 2

Kalıcı konutlar Van depreminin 1. yıldönümünde depremzede vatandaşlara teslim edildi.

Depremin henüz Supertotobet 39. Gününde temeli atılan kalıcı konutların teslimine başlandı. AFAD koordinasyonunda TOKİ’ye yaptırılan Van Merkez ve Erciş’teki 15.341 konut törenle teslim edildi.

Depremzede vatandaşlarımız dünyada eşi benzeri görülmemiş hız, sağlamlık ve koordinasyon ile konutlarına kavuştular

AFAD ve TOKİ işbirliğinde tamamlanan kalıcı konutların kura çekimi depremin 1. Yıldönümü olan 23 Ekim 2013 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından gerçekleştirildi.

Törende ayrıca Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir ATALAY, Bakanlarımız, Başkanımız Dr. Fuat OKTAY, TOKİ Başkanı A. Haluk KARABEL ve Van Valisi Münir KARALOĞLU da hazır bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.