Piramit Haber

Uçağı park etmek için indirmedik 

Ekonomi

Bakan Çağlayan, "İndirmiş olduğumuz bu uçağı park etmek için indirmedik. Şimdi yakıtını alacak 2013'ten itibaren Türkiye ihracatla birlikte büyümeye devam edecek" dedi.

İSTANBUL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerikan 3M firmasının Türkiye'deki yeni yatırımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, ağustos ayı sanayi üretim verilerini değerlendirdi.

Ağustos ayı sanayi üretim verilerini, ''biraz fren yapmanın getirmiş olduğu bir sonuç'' olarak değerlendirmek gerektiğini belirten Çağlayan, "2012 orta vadeli programının altında kalıyoruz. İnşallah biz bu işin altında kalmayız. İndirmiş olduğumuz bu uçağı park etmek için indirmedik. Yumuşak iniş yaptı. Şimdi yakıtını alacak 2013'ten itibaren Türkiye ihracatla birlikte büyümeye devam edecek'' dedi.

Düşe kalka büyüyeceğiz

Çağlayan, şöyle konuştu:
''Bildiğim kadarıyla son 32 aydır ilk defa sanayi üretim rakamımız düşüyor. Ama olsun. Düşe kalka büyüyeceğiz. Bunun Gorabet başka yolu yok. Ümit ediyorum ki önümüzdeki aylarda bu çok çabuk telafi edilir. Çok kayda değer bir şey olarak görmediğimi ifade etmek istiyorum"

Faiz enflasyonun anasıdır 

Faizler konusundaki söylediklerinin de yanlış değerlendirildiğini ifade eden Çağlayan, "Faiz enflasyonun anasıdır. Altını çizerek söylüyorum. Her ne kadar bu konuda farklı görüşler ileri sürenler olsa da Türkiye'nin bugüne kadar Avrupa'nın birçok ülkesindeki reel faizlerdeki negatif durumu iyi değerlendirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.