Piramit Haber

TUSKON, Türkiye ve Romanya arasında da ticaret köprüsü kuracak

Ekonomi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Romanya - Türkiye Dostluk Derneği (APRT) ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR) ile birlikte 9 Ekim Salı günü Bükreş’te iki ülke işadamlarını biraraya getirecek. Birleşmiş Milletler...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Romanya - Türkiye Dostluk Derneği (APRT) ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası (CCIR) ile birlikte 9 Ekim Salı günü Bükreş’te iki ülke işadamlarını biraraya getirecek. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) himayesinde düzenlenecek toplantı CCIR merkezinde gerçekleştirilecek.

İki ülkeden firma temsilcisinin katılacağı toplantı ve ticari görüşmelere ilgi yüksek. 30 kişilik TUSKON heyetinin Romanya’dan 200 kadar firma temsilcisiyle ikili iş görüşmesi yapması bekleniyor. Dünya ekonomik krizle boğuşurken Türk iş dünyası üst üste açılımlar gerçekleştiriyor. Bu alandaki en etkin kurumlardan biri Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu; kısa adıyla TUSKON.

43 bin işadamını bünyesinde barındıran TUSKON, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü. Faaliyet alanı olarak KOBİ’lere odaklanan kurum, 7 yıl içinde gerçekleştirdiği 24 ticaret köprüsü Bahsegel aktivitesiyle, yüz binden fazla insanı iş görüşmelerinde buluşturdu. TUSKON, aynı köprüyü şimdi Romanya’da kurmaya hazırlanıyor.

Romanya Ticaret ve Sanayi Odası binasında düzenlenecek program resmi açılış töreniyle başlayacak. Törenin ardından Romanya’dan katılması beklenen 200 kadar firma, TUSKON üyesi şirket temsilcileriyle alım, satım ve ortak yatırım görüşmeleri yapacak.

Hedefe odaklı farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk firmaları, Romanya’daki firmalarla önemli alış veriş ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştirecek. Bükreş’teki Ticaret Köprü’sü; 9 Ekim Salı günü saat 10.00’da Romanya Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılacak açılış töreninden sonra ikili görüşmelerle sona erecek. Heyet, görüşmelerden sonra Moldova’ya geçecek ve burada düzenlenecek ortak iş görüşmeleri toplantısına katılacak.

TUSKON’un görüşme yapacağı Romen firmalarla koordinasyonu Romen-Türk Dostluk Derneği yürütüyor. Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu, derneğin www.aprt.ro isimli adresinden temin edilebiliyor

Öte yandan son iki yıldır sektörel odaklı iş toplantılarına ağırlık veren TUSKON, önümüzdeki kasım ayının sonunda, tekstil, hazır giyim, ev tekstili, deri ve ilgili makineler alanında dünyadan bin 500 firmayı İstanbul’da bir araya getirecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.