Piramit Haber

Türkiye yeni bir döneme girdi

Ekonomi

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "Dünyanın en büyük global firmalarında yöneticilerimiz var. Türkiye yeni bir döneme girdi" dedi

BURSA - Murat Birinci

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde AA muhabirine çözüm süreci, enerji yatırımları ve not artışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreciyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Doğu'ya yatırım yapılması çağrısında bulunduğunu anımsatan Çalık, bu konunun Türkiye ve dünya siyaseti için çok önemli olduğunu ifade etti. 

S&P'nin not artışının ekonomiye yansımalarını değerlendiren Çalık, ''Türkiye artık dünyada itibarlı bir ülke. Yabancı yatırımcılar Türkiye'de yatırım yapmak için geliyor. 2023 yılı için konulan vizyon, strateji ve hedefe ulaşılacağına inancımız tam. Bu bakımdan Türkiye'nin kredi notunun zaten mevcut notlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var'' şeklinde konuştu.

Çalık, ''Global firmalarla da işbirliği yapıyoruz. Türk firmalarıyla işbirliği yapan global firmalar çok karlı çıkıyor. Dünyanın en büyük global firmalarında yöneticilerimiz var. Türkiye yeni bir döneme girdi. Bunlar Türkiye'ye yeni zenginlikler kazandıracak. İtibarımız çok iyi durumda.'' değerlendirmesini yaptı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.