Piramit Haber

Sanayinin iki dev şehri, yatırım için bir araya geldi

Ekonomi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi üyelerinin yer aldığı 110 kişilik heyet, 3 günlük Güneydoğu Anadolu ziyareti programına Gaziantep'ten başladı. İlk olarak Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nı ziyaret eden ekip, burada bir araya...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi üyelerinin yer aldığı 110 kişilik heyet, 3 günlük Güneydoğu Anadolu ziyareti programına Gaziantep'ten başladı. İlk olarak Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nı ziyaret eden ekip, burada bir araya geldiği işadamlarıyla birlikte iş yapabilme ve yatırım konusunda görüşlerini paylaştı.

Bursalı ve Gaziantepli işadamlarının yer aldığı toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, şehirlerinin geçmiş medeniyetlerden aldığı tüm özellikleri iyi koordine ederek, ticarette iyi bir noktaya geldiklerini söyledi. Gaziantep'in zoru yenmek gibi bir özelliği olduğunu kaydeden Aslan, ortak akla da değinerek, “Türkiye'de hem altyapı hem de komşu ülkelerle ticareti geliştirme açısından, Gaziantep'in misyonunu üstlenmiş bir il yok. Gaziantep bu misyonu ülkenin geleceği için üstlenmiştir. Her şey ülkemiz, bölgemiz için hatta komşu ülkelerle gelişmek için. Bölgemizin barışı için, ana vizyonumuz budur. Kurumlar olarak bir aradayız. Türkiye'ye model olmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Gaziantep’in geçmişten ders alan bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Hep önümüzdeki geleceği planlarken, geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarmaya bakarız. İhracatımızın yüzde 90'ı Ortadoğu’ya. 1990'lı yıllardaki Pinbahis Irak savaşı ve krizler, mutlaka yurt dışına açılmamız gerektiği yönünde bize yol gösterdi. Ürün ve pazar çeşitliğine gitmemizi gerektirdi. Her yıl 3 -5 ülkeyi portföyümüze katıyoruz. Ankara'yı ilk defa bu ay bazında geçtik. Eminim bir gün Bursa'yı da geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Bursa’nın sanayi, Gaziantep’in de Anadolu kaplanlarının başkenti olduğunu belirterek, “2023'te Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomiden birisi olacaksa bu gelişimde Bursa ve Gaziantep gibi kentler büyük rol üstlenecektir.” ifadelerini kullandı. Parseker, “Türkiye’nin 500 büyük sanayi şirketi arasına geçen yıl 19 şirketini sokan Gaziantep, bir KOBİ kenti olmaktan hızla çıkıp, dev sanayi şirketleri kenti haline dönüşüyor. O halde, pazarları farklı, üretim yapıları ve teknolojileri nispeten farklı iki kentin girişimcileri olarak daha iyiyi nasıl birlikte arayacağımızı konuşmamız lazım.” dedi.

Toplantıya GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik ile her iki kentten sanayici ve iş adamları katıldı. Toplantı, heyetlerin hediyeleşmesiyle son buldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.