Piramit Haber

Reklam Kurulu'ndan “takviye“ cezası

Ekonomi

Reklam Kurulu, yanıltıcı içerikli "gıda takviyesi" reklamları nedeniyle 1 milyon 235 bin 260 lira para cezası uyguladı.

ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ile toplantı yapıldı.

Bazı "gıda takviyesi" reklamlarında vatandaşların yanıltıldığı ve bu durumun da kamu sağlığı üzerinde ciddi tehdit oluşturduğunun değerlendirildiği toplantıda, mevzuata aykırı ve yanıltıcı reklam ve tanıtımlar için idari para cezasının yanı sıra, caydırıcı tedbirlerin uygulanmasına karar verildi.

Kurul ceza yağdırdı

Bu kapsamda Reklam Kurulu, 2013'ün ilk 3 ayında incelemeye alınan 59 gıda takviyesi reklamından 57'sine durdurma ve 1 milyon 235 bin 260 lira para cezası verdi. Kurul, 2012'de de 236 gıda takviyesi reklamından 235'ini mevzuata aykırı bulmuş ve söz konusu reklamlara durdurma ve toplam 2 milyon 661 bin 672 lira para cezası uygulamıştı.

Örtülü reklamlar

Bu yılın ilk 3 ayında "örtülü reklam yapıldığı" belirlenen 18 dosyayla ilgili durdurma ve 1 milyon 150 bin 566 lira idari para cezası verildi. Geçen yıl da söz konusu reklamlar nedeniyle 32 dosya için 1 milyon 301 bin 776 lira idari para cezası uygulanmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.