Piramit Haber

Rekabet Kurumu ekmek üreticilerini uyardı

Ekonomi

Rekabet Kurumu, ekmek sektöründe yaşanan rekabet sorunları ve gelen çok sayıda şikayet üzerine, sektör yöneticilerine mektup göndererek uyarıda bulundu..


ANKARA

Fırıncı esnafının uyması gereken rekabet kurallarına yer verilen, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı imzasıyla gönderilen mektupta, hem itibar kaybına hem de ciddi miktarda cezaya muhatap olmamak için bütün fırın işletmecilerinin yasalara riayet etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kaldırımcı, söz konusu başvuru ve şikayetlerin, çoğunlukla fırıncı esnafı, bakkal ve market gibi ekmek satış noktaları ile tüketicilerden geldiğini belirtti.

Nurettin Kaldırımcı, başvurular incelendiğinde, bağlı olunan meslek odalarının hazırladığı, azami satış fiyatını gösteren tarifelerin sabit ya da asgari satış fiyatına dönüştürüldüğü ve bunun için baskı yapılıp yaptırım uygulandığı, satış noktalarının ve bölgelerin belirli fırıncılar arasında paylaşıldığı, bu sebeple satış noktası ve bazı müşterilerin istedikleri fırından ekmek temin edemedikleri, fırıncıların bir araya gelmek suretiyle ekmek satış fiyatını belirlediği gibi rekabet sorunlarının ortaya çıktığının tespit edildiğini bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.