Piramit Haber

Proje varsa destek de var

Ekonomi

Bakan Ergün, KOBİ'lere, esnafa desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, ''Biz proje istiyoruz. Proje varsa destek de var'' dedi.

ANKARA

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Genel Kurul Toplantısı, KOSGEB Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak, ülkede KOBİ havuzunu büyütmek ve bunların içinden çok daha nitelikli KOBİ'ler çıkarmak hususunda büyük bir kararlılık içinde olduklarını belirterek, özellikle KOSGEB aracılığıyla bizzat KOBİ'lere ve girişimci adaylarına yönelik özel politikalar ürettiklerini, özel destekler sağladıklarını bildirdi.

Yeni işletmelerin kurulmasının çok önemli olduğunu ve bu nedenle de KOSGEB'in bu kapsamdaki desteklerine son yıllarda büyük önem verdiklerini anlatan Ergün, şöyle konuştu:

''Bizim KOBİ'lerimize, esnafımıza ve girişimcilere desteklerimiz artarak devam edecek. Artık KOBİ'lerin peşinden koşan bir KOSGEB var. 81 ilde KOSGEB'in örgütlenmesini sağlıyoruz. KOBİ'leri, KOSGEB'in sunduğu fırsatlardan daha fazla yararlanmaya davet ediyoruz. Yeter ki bu ülkede ekonomik refahı artıracak, sosyal sorunlara çözüm üretecek projelerle gelsin KOBİ'ler, projesiz gelmesin. Artık eskisi gibi olmayacak, bunu her yerde söylüyoruz. Bazen gidiyoruz, 'parayı ver, işime karışma' diyor adam. İşine karışma gibi bir niyetimiz yok. Sen ne yapacağını söyle, projeni getir, biz sana para vereceğiz, var paramız. Ama sende proje var mı? Sende proje yok, diyorsun ki 'parayı ver, işime karışma.' İşine karışma niyetinde değiliz zaten. Projen var mı? Onu görmek istiyoruz. Bazıları da 'akıl verme, para ver' diyor mesela. Biz akıl verme niyetinde de değiliz. Biz proje istiyoruz, ne yapacağını bilen KOBİ istiyoruz. Sen ne yapacağını bilen bir KOBİ isen, projen varsa destek var ama ne yapacağını bilen bir adam değilsen kusura bakma. Biz de elimizdeki kaynakları çarçur edemeyiz, attığımızı 12'den vurmak mecburiyetindeyiz.'' 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.