Piramit Haber

Pazarda kayıtdışı sona erecek

Ekonomi

Yeni ''Hal Yasası''yla yılbaşından itibaren ilgili meslek odasından faaliyet belgesi ve ticaret sicil belgesi almayan pazarcılara belediyeler yer tahsisinde bulunmayacak.

KONYA - Mümin Altaş
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman, ''Türkiye genelinde kamuya ait cadde ve sokaklarda tezgah açan 330 bin pazar esnafı bulunuyor. Bunlardan 48 bini vergi veriyor'' dedi.


Uzun yıllardır yaşadıkları sıkıntıları yeni ''Hal Yasası'' ile birlikte yavaş yavaş çözüme kavuşturduklarını ifade eden Çakman, yaşanan önemli gelişmelerden birinin haksız rekabetle ilgili olduğunu aktardı.

5957 sayılı Haller Yasası'na istinaden hazırlanan Pazar Yeri Yönetmeliği ile kayıt dışı haksız rekabetin önüne geçileceğini vurgulayan Çakman, şunları kaydetti:
''Pazar yeri yönetmeliğinde kamuya ait cadde, sokak ve meydanlarda kurulmuş olan pazar yerlerinde kim olursa olsun, ilgili meslek odasından faaliyet belgesi ve ticaret sicil belgesi olmayanlara belediyeler yer tahsisinde bulunmayacak.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.