Piramit Haber

OSTİM, Tunus'ta kurulacak sanayi bölgesine model oldu

Ekonomi

Tunus’un ekonomi kurmayları, yeni kurulacak sanayi bölgesi için incelemelerde bulunmak üzere OSTİM’de incelemelerde bulundu. Tunus Sanayii Bakanı Mohamed L. Chakhari, Maliye Bakanı Slim Besbes, Yatırım Bakanı Riadh Betteib, ziyaret ettiği OSTİM'de...

Tunus’un ekonomi kurmayları, yeni kurulacak sanayi bölgesi için incelemelerde bulunmak üzere OSTİM’de incelemelerde bulundu.

Tunus Sanayii Bakanı Mohamed L. Chakhari, Maliye Bakanı Slim Besbes, Yatırım Bakanı Riadh Betteib, ziyaret ettiği OSTİM'de model hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Tek bir fabrika gibi çalıştıklarını söyleyen OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, "OSTİM, 5 bin işletme ve 50 bin çalışanla tam bir fabrika vadisidir." dedi. Bu modelin girişimci yetiştirerek istihdama katkı sağladığının altına çizen Aydın, Tunus’da şehre yakın en az 1 milyon metrekare alanda kurulabileceğini, bu konuda kendi deneyimlerini paylaşabileceklerini kaydetti.

Tunus’un ilk sanayi bölgesi için OSTİM'in iyi bir model olduğunu belirten Sanayi Bakanı Chakhari de bu konuda bir an evvel harekete Netspor geçmek istediklerini bildirdi. Maliye Bakanı Besbes, Tunus’un devrim öncesinde yüzde 2 küçülen bir ekonomiden bugün yüzde 3 büyümeye geçen ülke olduğunu belirterek, 11 milyonluk nüfusa sahip olduklarını ancak 70 milyonluk hinterlanda sahip olduklarını söyledi. Yatırım Bakanı Betteib de Türkiye’ye çok sık geldiklerini özellikle yatırım ajansı başkanının burada kamp kurduğunun altını çizerek, "OSTİM modeliyle işe başlamak çok akılcı. Küçük sanayi kuruluşlarıyla girişimci ruhu oluşturarak tıpkı Türkiye'de olduğu gibi bazı sektörlerde dünya ligine oynamak istiyoruz. OSTİM rüyasını biz de gerçekleştireceğiz." dedi.

Tunus heyetiyle OSTİM arasında imzalanman protokolle Tunus’a ilk sanayi şehrinin kurulması planlandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.