Piramit Haber

Orta Asya Birleşik Enerji Sistemleri Projesi başka bahara kaldı

Ekonomi

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan birleşik enerji sistemleri konusunda anlaşamadı. Kazakistan’ın başkenti Astana’da söz konusu üç ülkenin yetkililerinin katılımıyla Orta Asya Birleşik Enerji Sistemi konulu toplantı düzenlendi. İki...

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan birleşik enerji sistemleri konusunda anlaşamadı. Kazakistan’ın başkenti Astana’da söz konusu üç ülkenin yetkililerinin katılımıyla Orta Asya Birleşik Enerji Sistemi konulu toplantı düzenlendi. İki gün süren toplantı sonucunda konuyla ilgili bilgi veren Kırgızistan Ulusal Enerji Şirketi Başkanı Medetbek Aytkulov: “Maalesef, ortak karar alamadık, fakat müzakereleri Tempobet devam ettirmek niyetindeyiz. Üç ülke yetkililerin katılımıyla 2. toplantımız önümüzdeki ayın ilk yarısında Taşkent’te düzenlenecek. Bu projeyi sonuçlandırmamız lazım.” dedi.”
Öte yandan uzmanlar, Orta Asya Birleşik Enerji Sistemi Projesi’ni devam ettirmemesi durumunda en çok Kırgızistan'ın zarar göreceği ve bu ülkenin kuzey bölgelerinde büyük elektrik sıkıntısının yaşanabileceğini belirtiyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.