Piramit Haber

Müteahhitler yıla rekorla başladı

Ekonomi

Bakan Çağlayan, müteahhitlik sektörünün 2013 yılına rekorla başladığını belirterek, sektörün yılın ilk iki haftasında Türkmenistan, Kazakistan ve Gürcistan'da 2,9 milyar dolar değerinde proje üstlendiğini açıkladı.

ANKARA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yazılı açıklamasında, dünyanın en büyük müteahhitlik firmalarının yer aldığı 225 firma sıralamasında 33 firmayla ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün, 2013 yılına ''vites yükselterek'' rekorla başladığını ifade etti.

Bakan Çağlayan, Türkmenistan'da sürdürülen yatırım programı kapsamında Türk firmalarınca teklif verilen projeler arasında Hazar Denizi kıyısında inşa edilecek liman tesislerinin, Türkmenistan karayolu ağının yenilenmesinin, yeni konut bölgelerinin ve sanayi tesislerinin kurulmasına yönelik projelerin yer aldığını bildirdi. Çağlayan, ''Önümüzdeki günlerde bu sevindirici haberlere yenilerinin ekleneceğine inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Çağlayan, şöyle devam etti:
''2013 yılının ilk iki haftasında üstlenilen projelerin toplam bedeli 2,9 milyar dolar oldu. 
Bugüne kadar dünyada 241 milyar 300 milyon dolar değerinde proje üstlenen müteahhitlik sektörümüzün 2013 yılında da başarılarına başarı katacağı ve yeni rekorlara imza atacağına inanıyorum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.