Piramit Haber

MÜSİAD Fuarı 10 Ekim’de başlıyor..

Ekonomi

MÜSİAD, Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi bu yıl 16. 'sı düzenlenecek

"YÜKSEK AHLAK-YÜKSEK TEKNOLOJİ"

MÜSİAD, Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi bu yıl 16. 'sı düzenlenecek ve Uluslararası Bets10 İş Forumu ile birlikte MÜSİAD Uluslararası Fuarı'da 13 kez düzenlenecek. 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek Fuar kapalı alanı 45.000 metrekare kapsayan 5 salonda birlikte 4 ana sektörlerden işadamları getirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 1995 yılından bu yana her yıl düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF), ekonomi ve iş ile ilgili konularda liderler, karar vericiler, gazeteciler ,bürokratlar ve akademisyenleri bir araya getiriyor. Ayrıca katılımcılar için işbirliği ve ortaklık fırsatları sağlayan ve tüm dünyanın dört bir yanından işadamları toplayarak ticaret ve yatırım bağları oluşturuyor.

1995'de "Müslüman İşadamları Arasında Küresel Ağ" ilkesi ile başlatılan, Müslüman işadamları arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin IBF ile artırılması hedefleniyor. Bu anlamda, 2010 yılında 36 bakan ve 71 ülkeden 3.402 işadamı ağırlandı, IBF, bu yıl katılımcı sayısının yüksek olması bekleniyor.

Uluslararası İş Forumu, aynı zamanda İslam Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin resmi forum Kalkınma TC Maliye Bakanlığı tarafından koordine edilir ve Sayın Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı başkanlık eder. Konferansı (İSEDAK) 2010 yılında, IBF Kongresi gibi İSEDAK 26. oturumları gibi başka ortak etkinlikler, 2. eş zamanlı yapıldı.

Bu yıl, IBF Kongresi'nin 16. oturumunda "İKT Üyesi Ülkelerde Ekonomik ve Siyasi İlerleme" temasına dikkat çekmeyi deneyecek. Ana teması çerçevesinde, paralel paneller mevcut ve geçmiş durumları, sorunları saptamak ve bu çok sorunları ileri makul çözümler getirmek amacıyla alt konular farklı üzerinde durulacak. Ayrıca Doğu-Batı ilişkileri, etkileri, yeni dış politikaları ve değişen bölgesel güç dinamikleri, İKT Ülkeleri ekonomileri için yeni zorluklar ve fırsatlar ile devrimler hakkında tartışılacaktır.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.