Piramit Haber

Merkez Bankası Başkanının az konuşması usuldendir

Ekonomi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu..



ANKARA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen ''Rol Modelim-İş'te Adamım'' toplantısına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Çağlayan, 1980 yılında milli gelirin 50 milyar dolar olduğunu ifade ederek ''Nisan ayı başında rakamlar açıklanacak, yaklaşık 800 milyar dolara yakın bir rakamı göreceğiz'' dedi.

Merkez Bankası Başkanının az konuşması da usuldendir

Bakan Çağlayan konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Çağlayan, bir öğrencinin ''Gaz-Fren polemiği çok uzamadı mı?'' sorusu üzerine şöyle konuştu:

''Merkez Bankası benim rakibim değil. Merkez Bankası'na verilmiş olan temel görev fiyat istikrarı. Türkiye şimdi fiyat istikrarını sağlamış, finansal istikrarını topyekun sağlaması gereken bir konuma gelmiştir. Frene bastığınız bir araba gider mi? Gaza basmak zorundasınız. Türkiye ekonomisi tam büyüyecek dönemdedir.

2023 hedeflerine Türkiye'nin gidebilmesi için her yıl yüzde 6'nın üzerinde büyümesi gerekiyor. Büyüme politikası Merkez Bankası'nın değil, siyasi iradenin, benim işim.

Gelmek istediğim nokta faizlerin düşük olması korkak davranılmaması gerektiği... Ben siyasetçiyim, ben konuşmak zorundayım. Merkez Bankası Başkanının az konuşması da usuldendir. Çünkü merkez bankası başkanları konuştuğu zaman pat diye gündemin ortasına düşmek zorunda. Amerika, Avrupa Merkez Bankası'nda böyle olur.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.