Piramit Haber

Kredi iki dilimde verilecek

Ekonomi

Türkiye, kredi tutarını her biri 500 milyon dolar olmak üzere iki dilim halinde, ilk dilimi 30 Ekim'e kadar, ikinci dilimi ise 30 Ocak'a kadar Mısır'a transfer edecek.

ANKARA

Türkiye, Mısır'a vereceği 1 milyar dolarlık kredi tutarının, her biri 500 milyon dolar olmak üzere iki dilim halinde, ilk dilimini 30 Ekim'e kadar, ikinci dilimini ise 30 Ocak'a kadar transfer edecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı milletlerarası andlaşmaya göre, Bakanlar Kurulu'nca, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Mısır Arap Cumhuriyeti'ne 1 milyar dolar tutarında kredi verilmesine ilişkin ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasındaki Kredi Anlaşması''nın yürürlüğe girmesi 11 Ekim 2012 tarihinde kararlaştırıldı. 

Milletlerarası andlaşmaya göre, kredinin vadesi anlaşma tarihinden itibaren 3 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl olarak belirlendi. 

Kredinin kullanılmış ve geri ödenmemiş anapara tutarı üzerinden Türkiye'nin, Mısır'ın banka hesabına her bir kullanım tutarını aktardığı tarihten başlayarak altı aylık bazda faiz uygulanacak.

Mısır, her yılın 30 Nisan ve 30 Ekim tarihlerinde olmak üzere 5 eşit 6 aylık taksitler halinde krediyi geri ödeyecek. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.