Piramit Haber

Konukoğlu: Gümrüğü olan her noktaya ulaşmak istiyoruz

Ekonomi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 171 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, 2023 yılında gümrüğü olan her noktaya ulaşmak istediklerini söyledi.         Konukoğlu,...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 171 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, 2023 yılında gümrüğü olan her noktaya ulaşmak istediklerini söyledi.

Konukoğlu, Gaziantep’i Geliştirtme Vakfı (GAGEV)’nın ‘Gaziantep Sanayisi’ konulu 10’ncu Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Gaziantep’in yaşayan en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğuna dikkati çekerek, şehrin ihracata 1740’lı yıllarda başladığını ve bugün en fazla ihracat yapan 6’ncı il konumunda bulunduğunu söyleyen Konukoğlu, ‘’Gaziantep’in dört bir tarafında sanayi bölgelerimiz var. Toplam fiili çalışan 5 bin 89 firmamız var. Gaziantep sanayisi toplam 28 milyon metrekare kurulu alanda 160 bin kişiye istihdam sağlıyor.” diye konuştu.

Tekstilin payının küçülerek, özellikle metal sanayinin yüzde 25'lere ulaşmasının en büyük temennileri olduğunu anlatan Konukoğlu, “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. 171 ülkeye Oslobet ihracat yapıyoruz, hedefimiz 2023 yılında gümrüğü olan her noktaya el birliğiyle ulaşmak. İhracatımız yıllar itibarıyla katlanarak gidiyor. İlk defa bu ay Ankara'yı ay bazında geçerek 5’nci sıraya oturduk. Amacımız yıl bazında da Ankara'nın yerini almak.’’ ifadelerini kullandı.

İskenderun Limanı ve Otoyol Projesi kapsamında açılacak tünelin Gaziantep'e bağlanması halinde, limana ulaşımın daha da kısalacağını kaydeden Konukoğlu, “Gaziantep’in İskenderun Limanı’na uzaklığı bu projeyle 107 kilometreye düşecek. Gaziantep'i denize götürmeye çalışıyoruz. Bu yol gerçekleşirse, bu yolun hemen yanı başında Kilis’le birlikte kuracağımız ortak sanayi bölgesi gerçeğe dönüşebilecek proje haline gelecektir. Hassa ile Dörtyol arasındaki tünelin ihalesi verildi. Bu, süreç işi. Bizim elimizde olsa, bugün açarız.’’ değerlendirmesinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.