Piramit Haber

Kardeşliğimize sıkıntı getirmez

Ekonomi

Bakan Yıldız, ''Dost ve kardeş komşu ülkemiz İran'la bir kısım konularda çok iyi anlaşabiliriz, bir kısım konularda daha az anlaşabiliriz. Bu bizim kardeşliğimize herhangi bir sıkıntı getirmez'' dedi.

ANKARA

İran Milli Günü dolayısıyla Swissotel'de resepsiyon düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın mensuplarının İran'a yönelik ambargolar ve Türkiye-İran ilişkilerine yansıması konusundaki soruları üzerine, petrol ve doğalgaz alanında iki ülke arasındaki ticaretin devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin ihtiyacını, İran'ın da ihracatını bu şekilde sağladığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
''Önceden belirlenmiş, karşılıklı mutabakatı sağlanmış bir petrol ticaretimiz var. Aynı zamanda uzun süreden beri devam eden doğalgaz alımımız var. Soğuk ve olumsuz hava koşullarında şu ana kadar İran doğalgazı hiç aksatmamıştır ve bu ticaretimiz devam edecektir. İran'la her konuda aynı şeyleri düşünüyor ve her konuda mutabık kalacağız diye bir kayıt yok. Dost ve kardeş komşu ülkemiz İran'la bir kısım konularda çok iyi anlaşabiliriz, bir kısım konularda daha az anlaşabiliriz. Bu bizim kardeşliğimize herhangi bir sıkıntı getirmez. Ticaretimiz devam ediyor ve doğalgazla alakalı ambargo zaten söz konusu değil. Türkiye de ihtiyaçlarının, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının bir bölümünü ki önemli bir bölümünü, 5'te birini de İran'dan karşılıyor.''

Bakan Cevdet Yılmaz da ''Siyasi kriz söz konusu mu'' sorusuna karşılık, ''Siyasi bir krizden bahsedemeyiz. Siyasi olarak bazı görüş ayrılıklarından, bazı olaylara farklı bakıştan elbette bahsedebiliriz ama bir krizden bahsedemeyiz'' yanıtını verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.