Piramit Haber

Karar geç alındı

Ekonomi

J.P Morgan Chase Bankası Ekonomisti Mehmet Özhabeş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin, "Karar oldukça geç alındı" dedi...

İSTANBUL - Semra Orkan

J.P Morgan Chase Bankası Ekonomisti Mehmet Özhabeş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasına yönelik AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kararın Türkiye için oldukça önemli olduğunu, Amerika'daki bir çok yatırım fonunun, kuralları gereği sadece yatırım yapılabilir şeklinde notlandırılan ülkelerin bonolarını alabildiğini söyledi. 

Özhabeş, aslında kararın oldukça geç alındığını ifade ederek, "Yabancı yatırımcıların gözünde Türkiye çoktan yatırım yapılabilir seviyeye gelmişti. Bunu CDS dediğimiz, ülkenin dış borcunu ödeyememe riskine karşı alınan sigortanın fiyatlarına bakarak görebiliyoruz. Bunun yanında dış borcumuz için düşmüş faizler ve yükselen borsa da yatırımcıların Türkiye'ye güveninin bir göstergesi" değerlendirmesini yaptı.

Özhabeş, halen, CDS fiyatlarına bakıldığında marketlerin gözünde Türkiye'den daha riskli gözüken bir çok ülkenin, kredi derecelendirme kuruluşları tarafından halen Türkiye'den yüksek notlandırıldığını dile getirdi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.