Piramit Haber

İstihdama yeni teşvik geliyor

Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, istihdam teşviki konusunda yeni bir paket hazırlığında olduklarını açıkladı...


ANKARA

Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, CNN Türk televizyonunda soruları yanıtladı.

Türkiye'de işsizliğin azaltılabilmesi için işgücü piyasalarına yönelik çalışmaların mutlaka devam etmesi gerektiğini kaydeden Babacan, 2009 yılında kadınların ve gençlerin daha kolay işe girmelerini sağlayacak bazı tedbirler aldıklarını ve 4 milyon 600 bin ilave istihdam oluştuğunu bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda istihdam teşvikiyle alakalı şu anda bir paket üzerinde çalıştıklarını açıklayan Babacan, ''O paket üzerinde geçen hafta bir toplantı yaptık. Detaylarını şimdiden vermeyeyim, ama istihdam teşviki ile alakalı ilave birtakım adımlarımız daha olacak'' dedi.

Babacan, Türkiye'deki işgücü piyasasının en önemli sorunlarından birinin de işgücü piyasasındaki katılıklar olduğunu belirterek, hem çalışanların haklarının korunacağı hem de bu katılıkların giderileceği bir yapı için adımların atılmaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.