Piramit Haber

İnsan onuruna yakışır ücret istiyorlar

Ekonomi

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in genel başkanları, asgari ücretin insan onuruna yakışır standartlara kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

 

ANKARA - Fatma Can

Asgari ücretlilerin dört gözle beklediği zam pazarlığı öncesi, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in genel başkanları, AA muhabirine, asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerini anlattı. 
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar için 4 Aralık'ta bir araya geleceğini hatırlattı.
Kumlu, komisyonda yapılacak çalışmalarda işçinin ailesi ile günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir tutarın esas olmasını istediklerini anlattı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, son dönemde milli gelirde ve istihdam oranlarında yaşanan iyileşmelerin asgari ücrete yansımasını gerektiğini dile getirdi.

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, esgari ücretin işçinin ailesi ile tüm zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde, insan onuruna yakışan bir düzeyde tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ekici, asgari ücretin, herkese bölge, yaş, işkolu gibi ayrım yapılmaksızın aynı oranda belirlenmesi ve bölgesel asgari ücret uygulanması yolundaki girişimlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.